Els Alumni José Luis Cisneros i Joan Casals Pañella guanyadors del premi AJAC XI pel seu projecte “Casa Caballero”

14/06/18
Comparteix aquesta informació

Cisneros i Casals han sigut guardonats en la categoria de “Reforma interior”

Els Alumni José Luis Cisneros i Joan Casals Pañella guanyadors del premi AJAC XI pel seu projecte “Casa Caballero”
Imatge dels alumnis José Luis Cisneros i Joan Casals

Els Alumni José Luis Cisneros i Joan Casals Pañella, llicenciats per UIC Barcelona School of Architecture l’any 2005, han resultat guanyadors dels Premis de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC). L’obra presentada, denominada “Casa Caballero”, ha sigut premiada en la categoria de “Reforma interior”. 

El treball projecta en planta baixa un habitatge flexible de trenta-cinc metres quadrats que vol reapropiar-se d’un pati de llums abandonat ubicat al barri barceloní de les Corts. La proposta, plena de solucions constructives enginyoses pensades pel control de les humitats, la disposició dels programes possibles  i la conducció de les instal·lacions, reflexiona des de la materialitat sobre com commoure  vivament l’experiència exterior en l’interior.

José Luis Cisneros i Joan Casals Pañella son socis fundadors d’ÁGORA, un despatx que, en les seves pròpies paraules, “neix per reflexionar junts sobre com resoldre el difícil encaix de l’arquitectura  en el seu context social i físic”. En els últims anys l’estudi ha rebut diferents premis i la seva obra ha sigut publicada en mitjans de referència com Metalocus, Domus o Tectónica.

Els premis AJAC es convoquen des de l’any 1996 amb el propòsit de mostrar a la societat el potencial i la qualitat del treball dels joves arquitectes a Catalunya i al mateix temps proporcionar-los una bona difusió de la seva feina. 

“Per ÁGORA rebre aquest reconeixement és una oportunitat de pensar que com a joves arquitectes anem pel bon camí i que tenim il·lusió per continuar recorrent-lo”, admetien Cisneros i Casals.