L’exalumna Sorina Brasoveanu, guanyadora dels Premis Schindler Espanya d’Arquitectura

26/10/18
Comparteix aquesta informació

El seu projecte “Drone City” va ser el triat pel jurat entre els treballs d’estudiants de tot Espanya

L’exalumna Sorina Brasoveanu, guanyadora dels Premis Schindler Espanya d’Arquitectura
Sorina Brasoveanu a la recollida del premi

Sorina Brasoveanu, graduada en Arquitectura per UIC Barcelona School of Architecture el curs passat, ha resultat guanyadora del primer premi dels Premis Schindler Espanya d’Arquitectura. En la gala de lliurament de premis, que va tenir lloc la nit del dijous 25 d’octubre a la Torre Espacio de Madrid, el jurat de la setena edició d’aquests guardons va destacar la qualitat del seu treball final de grau, titulat “Drone City”, per integrar l’accessibilitat en totes les escales del projecte. 

“Drone City” planteja la conversió del nus vial que dona accés a la Zona Franca de Barcelona en un nou nus urbà capaç d’integrar les infraestructures que, actualment, formen part d’aquesta àrea. “Les rampes d’accés, que són part del disseny arquitectònic, i també els patis de connexió entre edificis, resolen tota l’accessibilitat del conjunt i garanteixen la mobilitat per a tot tipus d’usuaris”, destaca Sorina Brasoveanu.

En l’acte de lliurament, l’exalumna va estar acompanyada pel director de l’Àrea d’Accessibilitat de UIC Barcelona School of Architecture, el professor Enrique Rovira-Beleta, qui va destacar “l’orgull per la feina d’aquesta alumna així com l’excel·lent tasca d’acompanyament dels professors Mamen Domingo, Ernest Ferré, Álvaro Cuéllar, Iñaki Baquero, Marta García-Orte, Pere Vall i Eva Damià”. A l’acte també hi va assistir el CEO de Schindler Iberia, Javier Catalina, qui va incidir en “la necessitat de col·laborar amb els futurs arquitectes espanyols amb la finalitat de conscienciar-los sobre la importància de l’accessibilitat en nous edificis, remodelacions o iniciatives urbanístiques de mobilitat urbana”.

Els Premis Schindler Espanya d’Arquitectura són un dels guardons més prestigiosos en l’àmbit de l’accessibilitat, en els quals col·laboren el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Amb aquest reconeixement, l’exalumna Sorina Brasoveanu podrà optar a un premi en metàl·lic de 12.000 € o a la realització d’unes pràctiques professionals en un estudi de prestigi internacional. De la mateixa manera, UIC Barcelona School of Architecture col·laborarà durant el curs vinent amb Schindler Espanya en matèria d’accessibilitat.