UIC Barcelona acollirà l’11ª edició del congrés anual del Fòrum Internacional sobre Urbanisme

30/11/18
Comparteix aquesta informació

L’esdeveniment està organitzat amb la col·laboració d’ONU-Habitat i Urban Resilience Research Net

UIC Barcelona acollirà l’11ª edició del congrés anual del Fòrum Internacional sobre Urbanisme

UIC Barcelona School of Architecture acull l’11a edició del Congrés anual de l’International Forum on Urbanism (IFoU), que tindrà lloc entre el 10 i 12 de desembre amb el títol “Reframing Urban Resilience Implementation: Aligning Sustainability and Resilience”. Els dos primers dies, l’esdeveniment tindrà lloc al Campus Barcelona de UIC Barcelona i l’últim dia es traslladarà a les instal·lacions d’ONU-Habitat, al recinte modernista de Sant Pau. 

Més de cent cinquanta investigadors i acadèmics procedents de tot el món debatràn al voltant de quatre grans eixos temàtics a través dels quals s’intentarà oferir un enfocament més inclusiu de la resiliència urbana. Així, s’abordaran les polítiques de resiliència postdesastre i postconflicte; governança i planificació sobre canvi climàtic; disseny i gestió urbana orientades a la dotació d’infraestructures i serveis més sostenibles i, per últim, iniciatives comunitàries i processos participatius.

Cada bloc temàtic disposarà de la intervenció de ponents de prestigi internacional que, des dels seus països, treballen en models pioners de desenvolupament i implementació de resiliència urbana. Els ponents més destacats seran Timon McPhearson, director del Laboratori de Sistemes Urbans del Tishman Environment and Design Center en The New School de Nova York,  Adriana Allen, professora en la Unitat de Planificació del Desenvolupament Bartlett a l’University College of London, Isabelle Anguelovski, coordinadora del grup de recerca Ciutats Saludables i Justícia Ambiental de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, Chris Zevenbergen, professor del Departament d’Enginyeria de l’Aigua a l’Institut per l’Educació de l’Aigua IHE Delft dels Països Baixos i Gonzalo Lizarralde, titular de la Càtedra d’Investigació de Construcció en Arquitectura de la Universitat de Montreal Fayolle-Magil (Canadà). 

El congrés dona suport a la implementació de la Nova Agenda Urbana i l’11è Objectiu de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.