Master's Degree in City Resilience Design and Management

Tipus de programa
Màsters propis
Durada
2 semestres
Crèdits
60 ECTS
Preu
155,00€ / ECTS x 60 = 9.300,00€ (+ 480,00€ Drets d'Admissió). *Preus corresponents a l’any acadèmic 2021-2022.
Places
18
Horari
Dilluns a divendres, de 10 a 17 h
Idioma
Anglès
 • Inici
 • Presentació
 • Pla d'estudis
 • Prerequisits i admissió
 • Beques i finançament

Sobre el Màster

Aquest màster és un programa educatiu innovador, internacional i multidisciplinari que ensenya als estudiants com operacionalitzar els reptes més urgents de construir ciutats més resilients i sostenibles a través de la planificació i el disseny urbanístics i com configurar polítiques i models de governança adequats. Aquest programa, d’un any de durada, ofereix les perspectives més actuals i els mètodes i instruments més avançats per fer front a l’amenaça del canvi climàtic i a les catàstrofes naturals, i planteja les transformacions socials i tècniques necessàries per reduir al mínim l’impacte ambiental de les tendències d’urbanització actuals en l’àmbit mundial, al mateix temps que tracta la justícia social.

Motius per estudiar aquest màster

 1. Professors internacionals i una perspectiva multidisciplinària global: Aquest màster s’emmarca en la Xarxa Internacional de Recerca en Resiliència Urbana (International Urban Resilience Research Network) que li dona suport, i el curs l’imparteixen professors d’algunes de les universitats i centres de recerca de més prestigi que treballen en temes de resiliència urbana a diferents parts del món. La perspectiva global i multidisciplinària del programa (que tracta els aspectes mediambientals, socials, econòmics, urbanístics i polítics dels estudis) permet als estudiants conèixer i comprendre els reptes de la resiliència urbana en l’àmbit internacional, nacional i local, gràcies a la densa xarxa de col·laboradors investigadors i docents que participen en aquest màster.
 2. Àmplia oferta de treball: El programa té el suport de les fundacions, xarxes i agències més prestigioses que plantegen actualment la resiliència urbana i comunitària. Inclou un període obligatori d’inserció laboral, que proporciona als estudiants els contactes i l’experiència laboral necessaris per assegurar una carrera professional internacional d’èxit. Una llarga llista de ciutats de diferents continents també s’han compromès a donar suport al programa de màster en forma d’ofertes de treball en les seves unitats de resiliència urbana.
 3. Un pont entre la recerca i l’experiència pràctica amb un model educatiu innovador: En aquest programa de màster, els estudiants estendran un pont entre la ciència i la política a través de tallers i la participació activa en classes amb fòrums de discussió, fomentant diferents punts de vista i redefinint constantment les estratègies habituals que s’observen sovint en la creació i gestió de ciutats resilients.

Presentació

En un món cada vegada més amenaçat per la urbanització ràpida i complexa i els canvis mediambientals, climàtics i socioeconòmics, aquest programa es va crear per satisfer la necessitat dels urbanistes de comprendre millor i formular estratègies integrades en aplicar polítiques i projectes de resiliència urbana. Alhora, la resiliència és un tema que plantegen diferents disciplines i des de nombroses perspectives diferents que, a vegades, entren en conflicte amb els seus significats, enfocaments i mètodes, la qual cosa porta a un escenari fragmentat i confús de la resiliència urbana. Aquest programa de màster proporciona els ponts interdisciplinaris necessaris i enllaça una perspectiva integrada sobre la resiliència urbana amb les eines de gestió necessàries per al seu disseny i implementació.

Resum, objectiu i estructura

El Master's Degree in City Resilience Design and Management és un programa d’un any de durada a temps complet, desenvolupat i coordinat per la Xarxa Internacional de Recerca en Resiliència Urbana i patrocinat per UIC Barcelona. El títol reflecteix la necessitat d’anar més enllà del paradigma de la “construcció de ciutats resilients”, i considera la resiliència un procés que s’expressa a través d’un conjunt de capacitats i respostes emocionals a una varietat d’impactes; un procés que no només requereix “ser construït o dissenyat”, sinó que també cal gestionar.

L’objectiu d’aquest màster és proporcionar als estudiants múltiples perspectives i les habilitats, les eines i els coneixements multidisciplinaris que necessiten els futurs professionals experts en resiliència urbana.

El programa es divideix en tres blocs principals: classes presencials, un projecte de recerca i experiència laboral. La primera part del curs segueix una seqüència lògica que comença amb aspectes teòrics dels processos de resiliència i urbanització. Els quatre mòduls següents plantegen i integren diferents punts de vista sobre la resiliència, relacionats amb i) l’entorn edificat i les infraestructures, ii) els ecosistemes naturals i urbans, iii) la resiliència econòmica i dels serveis municipals i iv) la resiliència comunitària. El mòdul final i més extens utilitza un conjunt d’estudis de cas i tallers internacionals (sobre models de governança, lideratge i eines per gestionar la resiliència) per explorar els reptes de la implementació. Durant el curs, Barcelona servirà d’estudi de cas a causa de la seva experiència en resiliència, i els estudiants tindran l’oportunitat de participar en un taller amb el Barcelona Urban Resilience Lab.

A través d’aquests tallers, els estudiants estan en contacte amb organitzacions, instituts i centres de resiliència urbana de tot el món, la qual cosa els ofereix la possibilitat d’aplicar els seus coneixements i habilitats a través d’oportunitats d’inserció laboral que contribueixen a la seva carrera professional i fomenten estratègies de resiliència urbana per a un futur urbà més sostenible.

Estudiants potencials

Aquest programa s’adreça a titulats universitaris de les àrees d’estudis urbans següents:

 • Urbanisme i Ordenació Territorial
 • Disseny Urbà
 • Geografia
 • Ciències Socials i Polítiques
 • Enginyeria
 • Disseny i Gestió del Paisatge i Medi Ambient
 • Economia Regional i Ecologia

Pla d'estudis i assignatures 2020-2021

Assignatures del curs 1 Tipus Període ECTS
MODULE 0: Conceptual Framing Tipus: OB Període: Primer semestre ECTS: 2
MODULE 1: Built Environment Resilience Tipus: OB Període: Primer semestre ECTS: 5
MODULE 2: Nature Based Solutions Tipus: OB Període: Primer semestre ECTS: 3
MODULE 3: Urban Services & Economic Reslilience Tipus: OB Període: Primer semestre ECTS: 3
MODULE 4: Community Resilience Tipus: OB Període: Primer semestre ECTS: 5
Internship Tipus: OB Període: Segon semestre ECTS: 20
MODULE 5: UR Implementation Challenges-Governance Tipus: OB Període: Segon semestre ECTS: 8
Master Thesis Tipus: OB Període: Segon semestre ECTS: 5
MODULE BCN Lab: City Resilience Lab Tipus: OB Període: Anual ECTS: 5
MODULE TECH Urban Services & Economic Resilience Tipus: OB Període: Anual ECTS: 4
 • ECTS: European Credit Transfer System
 • Període: període del calendari
 • (a): assignatures impartides en anglès

Prerequisits i admissió

A qui es dirigeix?

Aquest programa va dirigit a professionals i consultors urbanistes amb almenys 2 anys d’experiència laboral en àmbits relacionats amb la sostenibilitat i la resiliència, així com a graduats universitaris dels camps següents: planificació, gestió, disseny urbà, enginyeria, ciències mediambientals i socials, ciències polítiques, geografia i arquitectura.

Nivell d’estudis requerit: títol de grau o llicenciatura

Procediment de sol·licitud

 1. Feu la inscripció en línia.
 2. Presenta els documents següents mitjançant el portal de l’estudiant
 • Fotocòpia del DNI o passaport
 • 1 foto de mida de passaport
 • Còpia compulsada* del diploma**
 • Còpia compulsada* de l'expedient acadèmic
 • Exemplar signat dels termes i condicions generals de UIC Barcelona (document adjuntat al correu electrònic de confirmació rebut després de la inscripció en línia)
 • Formulari de protecció de dades de UIC Barcelona signat (document adjuntat al correu electrònic de confirmació rebut després de la inscripció en línia)
 • Una còpia emplenada i signada de l’enquesta de subvenció referent a les subvencions o ajuts externs que hàgiu sol·licitat
 • CV en anglès (màxim 2 pàgines)
 • Carta de motivació amb especificació del que esperes d’aquest programa i per què creus que hauries de ser admès (si us plau, inclou el teu nom d’usuari de Skype en la signatura)

* El document ha de tenir un segell oficial de la teva universitat.

** Si encara no has rebut el diploma, si us plau envia el comprovant de pagament de les taxes d’emissió del diploma o un document de la teva universitat que certifiqui la data prevista de graduació.

Terminis del procés d’admissió per al 2021-2022

Primera convocatòria d'admissió 

 • Termini per lliurar els documents: 15 de gener del 2021.
 • Entrevistes via Skype amb els candidats preseleccionats: del 18 al 29 de gener del 2021 (Només si es requereix)
 • Comunicació dels resultats: 01 de febrer del 2021
 • Termini per reserva la plaça: 15 de febrer del 2021

Segona convocatòria d'admissió

 • Termini per lliurar els documents: 16 de abril del 2021
 • Entrevistes via Skype amb els candidats preseleccionats: del 19 al 30 de abril del 2021 (Només si es requereix)
 • Comunicació dels resultats: 03 de maig del 2021
 • Termini per reserva la plaça: 17 de maig del 2021

Nota: Les entrevistes Skype es porten a terme només si són necessàries. La seva finalitat és aclarir dubtes sobre el currículum del candidat o la carta de motivació, i es realitzen a discrecció de l’equip del màster. No tots els estudiants admesos requerirán de passar una entrevista.

*En cada fase, es notificarà als candidats si:

a) Han estat admesos, i, en aquest cas, rebran una carta d’admissió amb instruccions per reservar la plaça juntament amb el pagament del dipòsit d’inscripció. Només es confirmarà l’admissió una vegada rebut el pagament;

b) Han entrat en una llista d’espera: la candidatura es revisarà de nou en la convocatòria d’admissió següent, o

c) No han estat admesos.

Estudiants admesos

 1. Reserva la teva plaça: paga el dipòsit d’inscripció (un 20% de l’import total) via transferència internacional.
 2. Matrícula d’inscripció: abona la resta de la matrícula (el 80% de l’import total) via transferència internacional.
 • Data de matriculació: 18 de juny del 2021
 • Termini per pagar la matrícula: 2 de juliol del 2021

Allotjament i visats

Els estudiants són responsables de trobar allotjament i d’obtenir els visats necessaris.

Informació de contacte

Alumnes nacionals i internacionals (Europa, Àsia, Àfrica y Oceania).
Ruth Regalón: rregalon@uic.es
Barcelona. Telèfon/Whatsapp: +34 651 82 61 86

Més informació per alumnes internacionals (Amèrica del Nord i Amèrica Llatina):
Susana Expósitosusanaexposito@uic.es
Telèfon. / Whatsapp: +506 8627 5629 
Skype: susana_ex

Beques i finançament