Èxit de participació en el Fòrum Internacional sobre Urbanisme organitzat per UIC Barcelona

14/12/18
Comparteix aquesta informació

Més de 200 acadèmics internacionals han debatut sobre la necessitat d’un enfocament més transversal de la resiliència urbana sostenible

Èxit de participació en el Fòrum Internacional sobre Urbanisme organitzat per UIC Barcelona

El recinte modernista de Sant Pau va acollir el dimecres dia 12 de desembre el tancament oficial de l’11a edició del Congrés anual de l’International Forum on Urbanism (IFoU), organitzat per UIC Barcelona School of Architecture amb la col·laboració d’ONU-Habitat i Urban Resilience Research Net (URNet). El congrés ha tingut lloc entre els dies 10 i 12 de desembre sota el títol “Reframing Urban Resilience Implementation: Aligning Sustainability and Resilience”.

Més de 200 experts procedents d’universitats i centres d’investigació de tot el món han participat, des del dilluns, en més d’una vintena de sessions en les quals s’ha debatut sobre la necessitat d’assolir un enfocament més transversal i inclusiu en la implementació de la resiliència urbana. El programa ha inclòs temes relacionats amb la governança i planificació sobre canvi climàtic, el disseny i la gestió urbana orientats a aconseguir ciutats més sostenibles, els processos participatius i les polítiques postdesastre i postconflicte. 

Dimecres al matí, els participants del Congrés van realitzar visites de camp a diverses infraestructures locals, com el dipòsit de regulació d’aigües pluvials de l’Estrella, a Badalona, l’espai autogestionat de Can Batlló, al barri de Sants, el Barcelona Institute of Technology i el 22@, al barri del Poblenou. 

A la tarda, va tenir lloc la ponència de clausura del congrés, a càrrec de Gonzalo Lizarralde, titular de la Càtedra de Recerca de Construcció en Arquitectura de la Universitat de Mont-real Fayolle-Magil (Canadà). Lizarralde va oferir una conferència titulada “Les cases invisibles: habitatge, reducció del risc de desastres i reconstrucció en països en desenvolupament”. 

La jornada va finalitzar amb l’agraïment dels tres professors de UIC Barcelona School of Architecture que van integrar el comitè organitzador del congrés: Carmen Mendoza, Lorenzo Chelleri i Raquel Colacios; que van reiterar la importància de la transdisciplinarietat en la implementació d’estratègies de resiliència urbana sostenible.