UIC Barcelona trasllada al COAC els 20 anys del seu Taller Vertical

21/06/18
Comparteix aquesta informació

Una exposició recupera els cartells de totes les edicions i es podrà veure a la seu del col·legi d’arquitectes fins al 14 de juliol

UIC Barcelona trasllada al COAC els 20 anys del seu Taller Vertical

UIC Barcelona School of Architecture commemora aquest any el vintè aniversari del Taller Vertical, un dels esdeveniments singulars del curs acadèmic de l’escola que, cada any, té lloc a principis de setembre. Amb motiu d’aquesta efemèride, l’escola va inaugurar el 13 de juny, l’exposició “20 anys de Taller Vertical. 20 years committed to architecture”. Es tracta d’un treball comissariat pel professor Manuel Arenas, l’alumni Marta Delgado i l’alumne Sergi Viñals i podrà veure’s a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya fins al proper 14 de juliol. 

L’exposició està integrada per 25 cartells en format A0 i un gran panell que actua com a compendi de totes les edicions. A més a més, diverses pantalles instal·lades a l’altell del col·legi emeten material audiovisual amb testimonis d’alumnes i professors que han participat en el taller els últims anys. La mostra es complementa amb un gran vinil, obra de la dissenyadora Eva Minguella, que decora la façana frontal del Col·legi d’Arquitectes, situat a pocs metres de la catedral de Barcelona.

L’acte d’inauguració del dimecres passat el va obrir la nova presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, l’arquitecta i professora de la nostra escola, Sandra Bestraten, qui va donar la benvinguda institucional a tots els assistents. Després, hi va intervenir el rector de UIC Barcelona, Xavier Gil Mur, per manifestar el seu orgull personal per una escola que “aposta per la formació d’arquitectes compromesos amb la societat”. Per la seva banda, el director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart, va aprofitar la seva intervenció per destacar que “aquesta inauguració al COAC suposa una oportunitat única, en un escenari privilegiat, sota l’obra de Picasso, per llançar un missatge d’unitat de l’escola d’arquitectura a tota la comunitat universitària”. L’acte es va completar amb les paraules de Manuel Arenas, comissari de l’exposició, i de diversos professors implicats al llarg dels últims anys en l’organització del Taller Vertical, com Vicenç Sarrablo, Carmen Mendoza o Iñaki Baquero. A l’acte van assistir, a més a més, el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Relacions Internacionals, Jaume Armengou, i la secretària del patronat universitari, María José Font Boix.

Des dels seus orígens, UIC Barcelona School of Architecture ha volgut instrumentalitzar el Taller Vertical com a mitjà de comunicació, difusió i debat de l’escola. L’èxit d’aquesta iniciativa acadèmica s’ha vist amplificat, especialment, per la col·laboració d’arquitectes de prestigi mundial que han treballat amb els estudiants en les diferents edicions aspectes nous, estratègics i transversals de l’arquitectura. “Datascape”, “Energía”, “Human Catastrophies”, “Agua”, “Acció al carrer”, “Emotional City”, “Urban Making”, etc. són alguns dels títols de diferents edicions del Taller Vertical, tots compromesos amb l’actualitat i els fenòmens socials i polítics globals.