Exposició dels treballs de final de grau d'Arquitectura: BARCEL/ON/A/LINE. Green urban strategies from river to river

Exposició
Comparteix aquesta informació
19/07/1819:00h

El proper dijous 19 de juliol a les 19.00 hores, les Drassanes Reials de Barcelona, actual seu del Museu Marítim, obre les seves portes per acollir l’exposició de treballs de final de grau de UIC Barcelona School of Architecture “Barcel/on/a/line. Green urban strategies from river to river”. La mostra, que estarà oberta al públic fins al 26 de juliol, la integren projectes que plantegen una reinterpretació del front marítim de Barcelona com un sistema unitari i que aposten per augmentar el potencial del litoral metropolità, perquè compleixi amb més eficiència la seva funció social, ecològica i econòmica.

Durant l’acte d’inauguració, els experts —Itziar González, arquitecta i activista guanyadora del concurs internacional per a la remodelació de la Rambla de Barcelona al costat del seu equip de 15 persones km-ZERO; Jordi Julià, president de l'Àrea de Coneixement del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya; Francesc Muñoz, professor de Geografia Urbana a la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1995 i director de l’Observatori de la Urbanització de la mateixa universitat i Maria Sisternas, cofundadora de Mediaurban, MSc City Design and Social Sciences per la LSE i col·laboradora del Diari Ara— participaran en una trobada dialèctica l’objecte de la qual és propiciar la reflexió entorn del present i futur de la franja costanera barcelonina. Un debat obert en el qual s’abordaran temes com la pertinència d’implicar el món acadèmic en actuacions que aportin escenaris reals a les problemàtiques territorials d’avui o les possibles estratègies a implementar per reprogramar o recuperar un front marítim amenaçat per complexitats com la creixent privatització, fruit de l’augment exorbitant del turisme. L'acte estarà moderat per el dissenyador i editor català Óscar Guayabero.

A més de la singular trobada dialèctica entre experts i coincidint amb la inauguració de l’exposició, es farà lliurament del premi de la Càtedra d’Edificació Industrialitzada i Medi ambient (CEIM) de UIC Barcelona School of Architecture, que reconeix els projectes que plantegen les solucions de sostenibilitat més innovadores. De la mateixa manera, es lliuraran els Premis d’Accessibilitat d’Ascensors Schindler als projectes de treball de final de grau (TFG) que integrin arquitectònicament l’accessibilitat més bé. 

Idioma: català / castellà

Activitat oberta al públic. Gratuïta

Museu Marítim de Barcelona MMB Av. de les Drassanes, s/n, Barcelona
UIC Barcelona School of Architecture