Sergio Fuentes comissaria una exposició sobre el pintor barceloní Pere Gastó

21/10/19
Comparteix aquesta informació

La mostra pretén reivindicar la importància de la seva obra en l'art català del segle XX i podrà veure's a la Sala Parés fins al 6 de novembre

Sergio Fuentes comissaria una exposició sobre el pintor barceloní Pere Gastó
Homes en blau, de Pere Gastó. ©Sala Parés

El 12 d'octubre passat va tenir lloc, a la Sala Parés de Barcelona, la inauguració de l'exposició “Pere Gastó (1908-1997). L'ésser inacabat”, que comissaria Sergio Fuentes, doctor en Història de l'Art i professor de la Facultat d'Humanitats. La mostra, que podrà veure's fins al dia 6 de novembre a l’Espai 3 de la galeria barcelonina, s'emmarca en la Barcelona Gallery Weekend. 

Es tracta d'una exposició antològica sobre el pintor barceloní, conformada a partir d'una selecció d'obres, moltes inèdites, que presenta l'evolució de la trajectòria de l'artista durant el segle passat. “És una mostra que reclama la importància que Pere Gastó i la seva obra mereixen dins de l'art del segle XX i que pretén aprofundir en la seva comprensió”, assenyala el professor. En l'acte d'inauguració del dia 12, va intervenir-hi també el fill del pintor, Cristóbal Gastó. 

A l'exposició, hi col·labora la família Gastó, que cedeix obra inèdita, un gran nombre de col·leccionistes de renom, molts vinculats a l'artista en diferents moments de la seva vida, i també el Museu Nacional d'Art de Catalunya, amb la cessió d'algunes obres que no s’havien exposat al públic abans.