Exposició "Maquetes d'arquitectura commemorativa i funerària del segle XX"

Exposició
Comparteix aquesta informació
03/07/1919:00h

El refugi antiaeri de Gavà acollirà, entre els mesos de juliol i desembre, l’exposició “Maquetes d’arquitectura commemorativa i funerària del segle XX”, organitzada per UIC Barcelona School of Architecture, en col·laboració amb el Museu de Gavà i l’Ajuntament de la localitat. El professor de UIC Barcelona Guillem Carabí i l’exalumna Marta Faura són els comissaris de la mostra, que es podrà visitar cada primer diumenge de mes en una visita guiada.

L’exposició es compon d’un conjunt de maquetes, elaborades pels estudiants de UIC Barcelona School of Architecture, sobre monuments commemoratius i funeraris dissenyats pels mestres de l’arquitectura del segle XX, entre els quals figuren Adolf Loos, Walter Gropius, Le Corbusier, Mies van der Rohe, Aldo Rossi, Carlo Scarpa o Alvar Aalto. “L’exercici plantejat als alumnes tracta de posar en relació la història de l’arquitectura del segle XX a Catalunya amb l’arquitectura que, en paral·lel, estava succeint a Europa. Els temps polítics a Catalunya —i a Espanya en general— van ser diferents dels d’Europa. Comprovar l’existència de relacions entre els arquitectes de Catalunya i els arquitectes europeus permet, al seu torn, comprovar l’evolució de la nostra arquitectura local”, explica Guillem Carabí. “Això ens permetria aprendre de les problemàtiques del passat per poder millorar el futur. Gràcies a l’arquitectura percebem les diferents idees i estils de les èpoques que queden reflectits a través de la manera de fer i actuar d’aquests autors”, afegeix Marta Faura.

La mostra recull els treballs realitzats en el marc de l’assignatura Composició 4 durant els cursos 2015-2016 i 2016-2017. Durant dos semestres, els alumnes van estudiar, van investigar i van reconstruir en maqueta alguns dels monuments que, durant el segle XX, es van projectar i es van construir a Europa principalment en commemoració als caiguts de la Primera i de la Segona Guerra Mundial.

L’exposició obrirà les portes el proper 3 de juliol en un acte d’inauguració previst a les 19 h i al qual assistiran el rector de UIC Barcelona, Xavier Gil, el director de UIC Barcelona School of Architecture, Josep Lluís i Ginovart, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez Jiménez, i el director del Museu de Gavà, Josep Bosch.

Refugi Antiaeri de Gavà
UIC Barcelona School of Architecture