Secció

Preguntes freqüents sobre la Facultat d’Educació de UIC Barcelona

1. Puc matricular-me a més d’una menció?

Sí, pots matricular-te d’una menció el quart curs i fer l’altra menció que vulguis en un semestre més. Per tant, pots obtenir el títol en Educació amb dues mencions en quatre anys i mig.

2. Puc cursar el doble grau? En quant de temps?

Després d’obtenir el títol en Educació Infantil o Primària pots matricular-te d’una segona titulació en educació i obtenir un doble títol en Educació Infantil i Primària en cinc cursos acadèmics, o bé estudiar el doble grau en Educació Primària i Humanitats i Estudis Culturals.

Durant els quatre anys en què estudiïs la primera titulació les classes seran en horari de matí, de dilluns a dijous de 8.30 h a 13.30 h. El cinquè any, en el qual potser fins i tot treballes en una escola, has d’assistir a classe de 18.00 h a 21.00 h de dilluns a divendres. Durant la realització de les pràctiques assistiràs al col·legi en horari complet escolar.

3. Quin nivell de català i castellà he de tenir per poder cursar aquests graus a la Facultat d’Educació?

El teu nivell d’entrada hauria de ser un nivell de suficiència (nivell C1) en tots dos idiomes, castellà i català.

4. Si vull cursar el programa bilingüe, quin nivell d’anglès he de tenir?

Hauries d’accedir amb el nivell B2, però si et falta poc per tenir-lo durant el primer curs podràs assolir-lo amb l’ajuda de l’assignatura Llengua Anglesa 1 que s’imparteix durant el segon semestre.

5. Quantes pràctiques haig de fer?

Les pràctiques són la columna vertebral en la formació d’un mestre. En els graus en Educació hi ha tres períodes de pràctiques. Disposem de convenis amb centres públics, privats i concertats a Catalunya, a la resta d’Espanya i a l’estranger. El segon curs faràs tres setmanes de pràctiques, el tercer, un mes i mig, i en l’últim any faràs pràctiques durant tres mesos. Aquestes pràctiques es duen a terme en horari complet escolar.

6. Què és el certificat de delictes sexuals i com l’aconsegueixo?

És un document que s’exigeix a tota persona que treballa en contacte amb menors. Els alumnes d’Educació l’han de presentar abans de poder matricular-se de segon curs per poder fer les pràctiques escolars. Posteriorment, els centres escolars on desenvolupis les pràctiques també te l’exigiran.

Amb el DNI electrònic i amb el PIN el pots aconseguir des de qualsevol ordinador que tingui un lector de DNI (n’hi ha a qualsevol biblioteca pública). Pots entrar a la web del Ministeri d’Interior a través d’aquest enllaç.