Foros 2020 | Carme Torrent: Performance “A l'escolta del lloc”

Comparteix aquesta informació
26/02/2019:00h

El 26 de febrer, la coreògrafa Carme Torrent intervé en el cicle Foros 2020 amb una performance titulada “A l'escolta del lloc” en col·laboració amb els ballarins Ana S. i Jordi Mas.

Carme Torrent va fer estudis d'Arquitectura a l’ETSAB-UPC mentre treballava en diversos estudis, com el d'Enric Miralles. De manera paral·lela, va desenvolupar la seva carrera en l'àmbit de la dansa. Va ser performer per a coreògrafs com Min Tanaka, Carmelo Salazar i Xavier Le Roy. El seu interès pel Body Weather (laboratori de climatologia corporal) de Min Tanaka i Hisako Horikawa, va portar-la a viatjar al Japó, on va col·laborar, entre els anys 2000 i 2009, amb la companyia Tokason, dirigida per Tanaka. Entre 2012 i 2016 va col·laborar amb el coreògraf Xavier Le Roy en propostes per a espais expositius, entre les quals destaquen Retrospective (Fundació Tàpies, 2012), Untittled, 12 Rooms (Ruhrtriennales Festival Essen, 2012), 13 Rooms (Sydney, 2013) o Untitled (ImpulsTanz, Viena, 2016).

Actualment, imparteix tallers al MACAP Màster d'Arts Escèniques Girona-Ljubljana-Dartington i dins del programa de màster E.X.E.R.C.E, a Montpeller.

La performance explora la relació del cos amb el lloc. “A l'escolta del lloc, aquest ens retorna la seva tactilitat. La potència dels llocs per inventar, uns altres temps, altres ritmes, obrint-se els límits del espai, sent capturats per ells. Una aventura de la forma, sense identitat fixa o estable, fent-se i desfent-se”, explica la coreògrafa.

L'acció es durà a terme als exteriors del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), en el pas cobert entre la plaça dels Àngels i la plaça Joan Coromines.

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s'articula en aquesta nova edició sota el títol “Co-benefits” (Beneficis col·laterals). Foros 2020 pretén reflexionar sobre els vincles i els processos d'interacció cultural entre l'arquitectura contemporània i altres manifestacions artístiques com la dansa, l'escultura, el cinema o el còmic.

Accés gratuït

MACBA
Pas cobert entre la plaça dels Àngels i la plaça Joan Coromines