Foros 2019 | Nicolas Moreau + Hiroko Kusunoki: "In-Between"

Conferència
Comparteix aquesta informació
29/04/1919:00h

L'arquitecte francès Nicolas Moreau i l'arquitecta japonesa Hiroko Kusunoki, socis fundadors del despatx amb seu a París Moreau Kusunoki Architectes, participaran el proper 29 d'abril en el cicle Foros 2019 de UIC Barcelona School of Architecture amb una ponència titulada “In-Between”. En la xerrada, oferiran un repàs a la seva trajectòria plena de dualitats “entre el Japó i França, entre el que és material i el que és immaterial, entre l'infinitesimal i l'escala urbana”.

Moreau i Kusunoki defineixen la identitat com “un procés en evolució constant, que té les arrels en les nostres experiències passades, en la nostra pròpia dualitat cultural i en la pluralitat de les nostres col·laboracions”. La seva identitat, destaquen, es creua amb la identitat dels llocs que dissenyen, les particularitats de cada lloc, el que ja existeix i el que es pot imaginar.   

Nicolas Moreau i Hiroko Kusunoki van començar la seva trajectòria al Japó, on van adquirir una àmplia experiència amb arquitectes de renom del país nipó. Ella va treballar per Shigeru Ban i ell per SANAA i Kengo Kuma. El 2008 es van instal·lar a París i el 2011 van obrir el seu propi estudi. El 2015 van guanyar el concurs convocat per al disseny d'una nova seu del Museu Guggenheim a Hèlsinki, la capital de Finlàndia, l'execució de la qual finalment va ser rebutjada per les autoritats locals.  

Foros, cicle anual de conferències sobre arquitectura, s’articula en aquesta nova edició sota el títol “Identities” (Identitats). El programa del cicle pretén contribuir al debat sobre el concepte d’identitat en l’exercici de l’arquitectura contemporània, fortament marcada per les tendències de la globalització actual. Per segon any consecutiu, el cicle està organitzat en col·laboració amb BBConstrumat.

Idioma: Anglés

Accés gratuït 

Aula Magna
UIC Barcelona School of Architecture