“Arquitectures genètiques, noves tècniques biològiques i digitals, arquitectura biodigital! Se’ns han donat les condicions per a una nova arquitectura, que amb l’organicisme digital s’ha convertit en la primera avantguarda del segle XXI: definitivament, la ciència ha superat la ficció. I la utopia d’avui és la realitat de demà (avui és demà!)”. Alberto T. Estévez
Els objectius del Grup Arquitectures Genètiques, fundat l’any 2000 amb el seu corresponent Màster Oficial, tracten sobre l’aplicació de la genètica a l’arquitectura de manera interdisciplinària des de dos punts de vista: el real, natural i directe, que treballa amb genetistes (per primera vegada en la història de l’arquitectura), i el metafòric, artificial i digital, que fa servir tecnologies CAD-CAM.
És una nova mirada al medi ambient que introdueix tècniques biològiques, i busca amb mitjans digitals una fusió biodigital en arquitectura. Se centra en la rellevància que tenen els nous paradigmes digitals en el procés de projectar, en l’arquitectura digital i en l’arquitectura experimental més avançada.