GRC - Grup de Recerca Laboratori d'Innovació Tecnològica en Edificació Industrialitzada i Sostenible
GRC - Grup de Recerca Laboratori d'Innovació Tecnològica en Edificació Industrialitzada i Sostenible
El Grup de Recerca Consolidat Laboratori d’Innovació Tecnològica en Edificació Industrialitzada i Sostenible investiga innovadores aplicacions arquitectòniques amb els materials ceràmics, el formigó, les xapes d’acer perfilades embotides i les impressions 3D amb fibres de carboni afegint la complicitat d’industrials de tots aquests sectors. A més, estudia l’aplicació de les tecnologies de la informació i comunicació a l’arquitectura i dirigeix cursos de màster o postgrau sobre les relacions entre arquitectura i salut.
El grup disposa de tres càtedres Universitat-Empresa:
La Càtedra Ceràmica de Barcelona, inaugurada el curs 2004-2005 .
La Càtedra d’Edificació Industrialitzada i Medi Ambient, iniciada el curs 2010-2011.
La Càtedra hARQware Housing, iniciada al curs 2016-2017.
El pes d’aquestes tres càtedres i les seves interrelacions organitzen majoritàriament la captació de recursos (més de 360.000 € en el darrer trienni) i la producció científica del grup.
Aquesta producció ha tingut col·laboracions entre els diferents coneixements dels membres del grup, que han aconseguit una bona quantitat d’aportacions conjuntes, i han ampliat la col·laboració d’articles i divulgacions de recerca entre ells. El cas més emblemàtic ha estat la publicació pel Consell Superior d’Investigacions Científiques del monogràfic indexat “Ceramic innovations”.
Altres col·laboracions importants han estat els prototips amb la patent dels teixits ceràmics, que han donat resultats arquitectònics molt divulgats en revistes especialitzades i que fins i tot han aconseguit premis tan importants com el de la XIII Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (amb exposició itinerant nacional i internacional + publicació editada pel Ministeri de Foment).