Curs de preparació CLUC B2 d'anglès

30 hores presencials + 30 hores de treball virtual

Reconeixement de crèdits ECTS

+34 93 254 18 00

multiling@uic.cat

Anglès CLUC B2

 • Presentació
 • Prova de nivell i admissió
 • Dades de contacte

Què?

Curs de 30 hores presencials i 30 hores de treball autònom a l’aula virtual. El curs inclou l’examen oficial CLUC B2, que es fa presencialment a la Universitat de Barcelona a final de semestre.

L’objectiu del curs és preparar l’examinand per superar l’examen CLUC B2; per tant, com a alumne d’aquest curs, practicaràs les quatre àrees de què consta l’examen: comprensió escrita i comprensió oral, expressió escrita i expressió oral.

CLUC? 

El CLUC és el certificat de llengües de les dotze universitats de Catalunya. Està aprovat pel Consell Interuniversitari de Catalunya, acreditat per ACLES (Asociación de Centros de Lenguas en la Enseñanza Superior) i reconegut per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, la CRUE.

Amb aquest certificat podràs acreditar el nivell B2 d’anglès necessari per acabar els estudis de grau o per participar en un programa de mobilitat. 

Per a qui?

Membres de la comunitat universitària (alumnes, PAS i PDI) i persones externes.

On i quan?

1r semestre

Curs

 • Campus Barcelona, del 6 d’octubre al 29 de novembre, dimarts i dijous, de 15 h a 17 h
 • Campus Sant Cugat, del 5 d’octubre al 30 de novembre, dilluns i dimecres, de 15 h a 17 h

Examen CLUC B2

16 de desembre de 2022

2n semestre

Curs

 • Campus Barcelona, del 13 de febrer al 2 d’abril, dilluns i dimecres, de 15 h a 17 h
 • Campus Sant Cugat, del 14 de febrer a l’11 d’abril, dimarts i dijous, de 15 h a 17 h

Examen CLUC B2

Dates per determinar

Preu

 • Alumnat de UIC Barcelona: 380 € *
 • PDI i PAS de UIC Barcelona: 300 €
 • Persones externes: 460 €

*Pots sol·licitar una beca Parla 3 de l’AGAUR per sufragar l'import de la matrícula. Per fer-ho, cal haver-se matriculat i superat un curs d'idiomes dels subnivells B2.1 o B2.2 o del nivell B2 durant l'any de la convocatòria. Per a més informació, consulta l’enllaç següent: Beques i ajuts per acreditar el nivell d’una tercera llengua.

Acreditació

Un cop superat l’examen, rebràs el Certificat de Llengües de les Universitats Catalanes (CLUC CertAcles) B2 d’anglès, expedit per la Universitat de Barcelona. A més, també rebràs un certificat d’aprofitament del curs i de reconeixement de crèdits ECTS. Per la superació del curs serà imprescindible haver assistit, com a mínim, al  80 % de les classes.

Reconeixement de crèdits

Aquest curs té una càrrega lectiva de 4 crèdits ECTS. Si ets un alumne Erasmus, pots incloure aquest curs al learning agreement. Si ets un alumne de grau de UIC Barcelona, pots sol·licitar el reconeixement de 2 crèdits ECTS per aquest curs. Si vols més informació sobre el procés de reconeixement de crèdits a UIC Barcelona, clica aquí.

Prova de nivell en línia

Per determinar que tens el nivell necessari per poder inscriure’t al curs, és imprescindible que abans segueixis aquests passos:

 1. Fes aquesta prova de nivell.
 2. Posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu multiling@uic.cat i et direm quin resultat has obtingut.
 3. Un cop confirmem el nivell et podràs inscriure al curs que et correspongui.

Sol·licitud d’admissió

Per inscriure’t al curs, només has d’emplenar el formulari corresponent al semestre i campus en què vulguis fer el curs. Un cop enviïs el formulari, rebràs un correu electrònic amb les dades de pagament per formalitzar la matrícula.

Semestre 1

Campus Barcelona

Campus Sant Cugat

Semestre 2

Campus Barcelona

Campus Sant Cugat

La impartició d’aquest curs està subjecta a un nombre mínim d’inscripcions.

Pots contactar amb nosaltres a través del correu electrònic multiling@uic.cat. I si vols parlar amb nosaltres, envia’ns un correu amb el teu número de telèfon i et trucarem.

Dades de contacte

Institute for Multilingualism
Edifici Gamma i Delta
Terré, 11-19
08017 Barcelona
Tel. (+34) 932 541 800
multiling@uic.cat