Erasmus+ després del BRÈXIT

La sortida recent del Regne Unit de la Unió Europea ha tingut conseqüències directes en els programes de mobilitat entre universitats del Regne Unit i universitats de la resta d’Europa en el marc de l’Erasmus+. Com a conseqüència, el Regne Unit no continuarà participant en el programa Erasmus+ 2021-2027, com apareix indicat en el llistat de preguntes freqüents elaborat i publicat per la Comissió Europea en aquest enllaç

No obstant això, des del servei de Relacions Internacionals podem garantir que els alumnes de UIC Barcelona podran fer estades al Regne Unit amb fons/beques del projecte Erasmus+ 2020-2021 fins al maig del 2023, arran d’una ampliació extraordinària del pressupost. A partir d’aquesta data, s’està estudiant si els alumnes i personal de UIC Barcelona podran continuar beneficiant-se d’una beca a través d’algun altre mecanisme.

Aquesta situació no suposa el final de les relacions de mobilitat entre les universitats del Regne Unit i UIC Barcelona. Des del servei de Relacions Internacionals treballarem per restablir acords bilaterals amb les universitats britàniques amb les quals fins ara hem tingut convenis de mobilitat.

Visat i assegurança mèdica

  • Els estudiants que es desplacin al Regne Unit per estudiar en institucions acadèmiques o per completar un període d’investigació només necessitaran visat si l’estada és superior als sis mesos
  • Els estudiants i acabats de graduar que viatgin al Regne Unit per realitzar pràctiques requeriran un visat Tier 5. Aquesta condició no aplica als alumnes de medicina, odontologia i biomedicina que facin una mobilitat de pràctiques a Regne Unit. Aquests NO hauran d’aplicar per cap visat si les pràctiques a realitzar tenen una durada inferior a 6 mesos. A través d’aquest enllaç, podeu consultar més informació sobre els visats. Un recàrrec per atenció mèdica o per examen de nivell anglès pot ser part del procés de sol·licitud de visat. 
  • Per a estades inferiors a 6 mesos, si té una targeta sanitària europea vàlida emesa per la UE o és un ciutadà noruec amb un passaport vàlid, estarà cobert durant la seva estada. 
  • Per estades superiors als sis mesos s’ha de pagar l’“Immigration Health Surcharge”, juntament amb el visat.
  • Igualment, per part de UIC Barcelona, als alumnes que viatgin en programes de mobilitat al Regne Unit, se’ls sol·licitarà una assegurança que cobreixi temes mèdics, viatge, responsabilitat civil i accidents, tal com se sol·licita per a estades a qualsevol altre país. 

Turing Scheme

  • Com a alternativa al programa Erasmus+, el Departament d’Educació del Regne Unit ha presentat el Turing Scheme, un programa de mobilitat internacional exclusivament per a estudiants inscrits en institucions angleses. 

Contacte per dubtes: