Certificat de registre de residència per Ciutadans Europeus

Necessito el certificat de certificat de registre de residència per ciutadans europeus?

Sí, si el teu període d’estudis supera els tres mesos (>90 dies), has de sol·licitar el certificat de registre de residència per ciutadans de la UE.

Quan i on se sol·licita?

En el termini d’un mes (30 dies) des de l’entrada a Espanya. Per sol·licitar-lo, has de demanar una cita prèvia a la Policia Nacional d’Espanya.

Com puc sol·licitar una cita prèvia?

Has de programar una cita prèvia a:

  • A la pàgina web oficial o mitjançant l'app oficial "Cita prèvia" (només disponible per a Android).

Pots sol·licitar cita a la Policia Nacional, situada a la rambla de Guipúscoa, 74 08020 Barcelona, ​​o a qualsevol comissaria de la província de Barcelona, ​​escollint una d'aquestes ubicacions.

Després de concertar una cita prèvia, has de pagar la taxa de sol·licitud i aportar tots els documents necessaris.

Si necessites ajuda sobre aquest tema podem posar-te en contacte amb professionals del dret que poden ajudar-te a realitzar aquest tràmit.

Quins documents necessito?

El tràmit de sol·licitud del TIE canvia sovint. Segons l’última comprovació (abril de 2017) els documents necessaris per obtenir un NIE eren els següents:

  1. Formulari de sol·licitud (EX-15) original i còpia, tots dos degudament emplenats i signats.
  2. Rebut de pagament de taxes (12 €) al banc.
  3. Una fotografia recent, en color, de 32 x 26 mm, amb fons blanc, fetes de cara, amb el cap completament descobert. Assegura’t que no portes ulleres fosques ni cap altra peça que pugui impedir o dificultar la teva identificació.
  4. Carta de la universitat en què s’indiqui el teu número de passaport i la confirmació de la inscripció.
  5. Passaport i visat, original i fotocopia
  6. Targeta sanitària europea o pòlissa d’assegurança mèdica privada que cobreixi tots els riscos a Espanya durant el període de la teva estada d’estudis (original i còpia). Si obtens una assegurança mèdica privada al teu país d’origen, l’ha de traduir a l’espanyol un traductor jurat.
  7. Comprovant imprès de la cita prèvia
  8. Certificat d’empadronament en què s’especifiqui la teva adreça a Catalunya

Quant tarden a concedir-lo?

Una vegada presentada la sol·licitud, s’expedeix de manera immediata un certificat de registre que inclou el teu nom, la nacionalitat i el domicili registrat a la sol·licitud, el número d’identitat d’estranger (NIE) adjudicat i la data de registre.

Pàgines web recomanades amb informació relacionada: