Assegurança mèdica

L’alumnat de la nostra universitat està cobert per assegurances de responsabilitat civil i d’accidents escolars, que cobreixen qualsevol problema que pugui sorgir al campus o en participar en activitats acadèmiques (classes, esdeveniments universitaris o excursions, etc.).

No obstant això, has de contractar la teva pròpia assegurança mèdica per protegir-te davant de qualsevol problema que no estigui relacionat amb els estudis o en cas de malaltia o accident.

Quin tipus d’assegurança he de contractar?

  • L’alumnat de la UE ha de sol·licitar la targeta sanitària europea (TSE). La targeta sanitària europea és una targeta gratuïta que et proporciona accés a les prestacions sanitàries necessàries del sistema estatal, durant una estada temporal a qualsevol dels 28 països de la UE, així com a Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa, en les mateixes condicions i pel mateix preu (gratuïta en alguns països) que les persones assegurades del país. Pots sol·licitar la targeta al proveïdor d’assegurances mèdiques del teu país.
  • L’alumnat de països de fora de la UE han d’adquirir una assegurança mèdica privada d’una companyia asseguradora autoritzada a Espanya. L’assegurança ha d’estar vigent durant tota l’estada a Espanya i ha de cobrir, almenys, les despeses mèdiques i la repatriació en cas d’accident o malaltia sobtada. Recomanem adquirir una assegurança mèdica abans de viatjar a Barcelona.

Si necesites asistencia per contractar una assegurança posat en contacte amb nosaltres  i et derivarem a un professional.

Sistema de salut públic

CatsalutBarcelona disposa d’una àmplia gamma de centres d’atenció mèdica i hospitals d’accés gratuït i qualitat superior.

  • CAP (Centre d’Atenció Primària): atenció sanitària i social per a assumptes que no són urgents. Per accedir als serveis que ofereix de manera gratuïta cal ser titular d’una TSE. Per esbrinar quin és el centre més proper al teu lloc de residència, visita el web de l’Ajuntament.
  • Hospitals públics: has d’anar a un hospital només en cas d’emergència. Per a tots els problemes comuns de salut, primer visita el CAP que tinguis assignat. Per accedir als serveis que t’ofereix de manera gratuïta, també necessites una TSE.

El Campus de Sant Cugat de la nostra universitat s’ubica dins de l’Hospital General de Catalunya, a Sant Cugat.

Centres privats

També hi ha moltes clíniques i hospitals privats a Barcelona. Si disposes d’una assegurança mèdica privada, llegeix atentament la documentació per esbrinar quins hospitals o centres de salut et cobreixen.

És possible que s’hi inclogui, segons el cas:

  • Teknon (amb cita prèvia)
  • Dexeus (per a emergències)

Fes clic aquí per obtenir informació sobre altres hospitals privats.

En cas d’emergència truca al 112, o al 061 si necessites una ambulància.