Miquel Lacasta publica el llibre Axonométrica. Paseos por el voladizo a Ediciones Asimétricas

14/02/20
Comparteix aquesta informació

El volum reuneix una selecció d'articles sobre arquitectura publicats en el seu blog des de l'any 2012

Miquel Lacasta publica el llibre Axonométrica. Paseos por el voladizo a Ediciones Asimétricas

El professor de UIC Barcelona School of Architecture, Miquel Lacasta, acaba de publicar l'assaig Axonométrica. Paseos por el voladizo, editat per Ediciones Asimétricas dins de la col·lecció “La ventana impresa”. El volum està integrat per una selecció d'articles publicats, originalment, en el seu blog www.axonometrica.blog, en obert des de l'any 2012. En el blog, hi figuren converses amb altres arquitectes i assajos breus en els quals el professor sotmet a reflexió diversos aspectes relacionats amb la teoria i la pràctica de l'arquitectura.

“No pretenc mostrar una manera de pensar l'arquitectura tancada, unívoca. Més aviat és un estat de reflexió compartit que ha anat sorgint al llarg de gairebé nou anys. Això crea una espècie de cosmogonia del que m'interessa de l'arquitectura, els temes clau, les interaccions amb altres disciplines o les lectures necessàries —almenys per a mi—”, explica el professor. A més a més, el llibre reivindica el valor de l'acte de passejar com a element essencial per a poder pensar i escriure. “El llibre sorgeix com un al·legat a favor del temps pausat. Escriure és respirar, requereix del seu procés, d'una posada en escena, d'un ritual. Hi ha gent que fa ioga, jo escric”, afirma.

Miquel Lacasta és doctor arquitecte per UIC Barcelona School of Architecture, on ha exercit com a professor de l'Àrea de Projectes des dels orígens de l'escola. A més a més, és cofundador de l'estudi d'arquitectura i urbanisme Archikubik que, entre d’altres, ha rebut el premi FAD Internacional 2015 i el premi Recerca XIII BEAU – Divulgació 2016, German Design Award. L'obra d’Archikubik va ser seleccionada per al Pavelló Espanyol de la Biennal de Venècia 2016 i per al Pavelló Català d'aquest mateix any.