110 nous doctors investits per UIC Barcelona

29/01/18
Comparteix aquesta informació

L’Aula Magna de UIC Barcelona va acollir divendres 26 de gener l’acte d’investidura de nous doctors i el lliurament de premis extraordinaris de doctorat. L’acte va tenir lloc en el marc de la celebració de la festivitat de sant Tomàs d’Aquino.

110 nous doctors investits per UIC Barcelona

Després del seguici acadèmic, el rector, Dr. Xavier Gil, va inaugurar l’acte. Tot seguit, va donar la paraula a la Dra. Núria Casals, directora de l’Escola de Doctorat, i al Dr. Alfredo Rocafort, president de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, qui va impartir la lliçó magistral. Tots van coincidir que el gran nombre de tesis que s’han defensat aquest any a UIC Barcelona, un total de 110, és senyal de la maduresa de la Universitat, capaç d’acollir tanta recerca. També van animar els nous doctors a continuar amb la carrera científica en aquesta nova etapa que comencen.

A banda de la imposició de birrets als nous doctors, es van lliurar també els premis extraordinaris de doctorat, un total de tretze premis. Tot seguit, el nou doctor, Jaume Figa, va ser l’encarregat de parlar en nom dels doctors acabats d’investir. El Dr. Figa va agrair a familiars i amics la paciència amb els doctorands durant els anys de recerca i va animar-los a continuar treballant en el seu àmbit d’investigació.

Per últim, el rector Dr. Xavier Gil  va dirigir unes paraules als nous doctors, els va felicitar per la investidura i va fer referència a sant Tomàs d’Aquino, patró de les universitats, qui va recomanar a un estudiant: “No vulguis entrar immediatament a la mar, entra-hi a través dels rierols ja que, a la dificultat, s'hi ha d'arribar per la facilitat”.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeamus Igitur.

Nous doctors UIC Barcelona