La 8a edició de la Jornada de Promoció de la Salut reuneix més de 290 persones al Campus Sant Cugat

05/04/19
Comparteix aquesta informació

Amb el suport  de l’Ajuntament de Sant Cugat i la col·laboració del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques), els alumnes del Grau en Infermeria han mostrat als alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau superior de Catalunya la importància de la prevenció i dels primers auxilis

La 8a edició de la Jornada de Promoció de la Salut reuneix més de 290 persones al Campus Sant Cugat
El 30 de març, el Campus Sant Cugat va acollir una nova edició de la Jornada de Promoció de la Salut. Més de 80 voluntaris del Grau en Infermeria de UIC Barcelona van mostrar als joves assistents, al voltant de 215, els riscos del consum d’alcohol i drogues, els efectes del bullying i els van ensenyar primers auxilis per a situacions quotidianes.   
 
Sota el lema “Què passa quan et passes?”, la jornada va començar a l’exterior del campus amb una situació teatralitzada, en què un grup de joves simulava haver begut més del compte. A partir d’aquí, els participants van realitzar diversos tallers ens els quals, de manera pràctica i guiats per alumnes del Grau en Infermeria, van aprendre tècniques de reanimació cardiopulmonar i primers auxilis, els efectes que té sobre els sentits el consum d’alcohol i drogues, o com cal actuar davant un cas de bullying i maltractament. 
 
Al llarg de les vuit edicions, la Jornada de Promoció de la Salut ha arribat a 2.300 joves de tot Catalunya i ha permès als alumnes del Grau en Infermeria posar en pràctica la seva formació en rol docent.
 
Un any més, el Departament d’Infermeria també ha fet arribar la Jornada de Promoció de la Salut als professors de batxillerat i cicles formatius de grau superior amb un taller específic per a ells, que es va dur a terme el 14 de març.