Acte de reconeixement al Dr. Albert Arbós

03/03/17
Comparteix aquesta informació

Amb motiu de la jubilació del Dr. Albert Arbós, la Universitat ha organitzat un acte de reconeixement a qui va ser vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat (2003-2007), degà de la Facultat d’Educació i professor d’aquesta facultat.

Acte de reconeixement al Dr. Albert Arbós

Albert Arbós va treballar 29 anys al col·legi Bell-lloc del Pla de Girona i 16 a UIC Barcelona: 45 anys dedicat en cos i ànima al món de l’ensenyament.

L’acte l’ha obert el doctor Josep Argemí, rector de UIC Barcelona mentre Arbós hi treballava. “Vas ser una persona forta, valenta, audaç i determinada, extraordinàriament treballadora, que prenia decisions quan les havia de prendre”, ha comentat del Dr. Argemí.

Albert Arbós al 2001 era vicedegà d’Humanitats, mentre preparava el que després seria la Facultat d’Educació. Fou ell qui posà els fonaments del Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica i Professorat. Argemí li ha desitjat que a la jubilació pugui “gaudir i recuperar gran part de les coses que has abandonat mentre treballaves”. El que fou rector de UIC Barcelona també ha aprofitat per remarcar no només la importància de les persones que són als començaments d’una institució, sinó també en la seva continuïtat.

Per la seva part, el doctor Albert Arbós ha tingut unes paraules d’agraïment per a tots els qui han anat treballant amb ell, tant al Vicerectorat com a la Facultat d’Educació. “Què he après?”, s’ha preguntat, i ha parlat de persones concretes que li van “ensenyar com es fa una proposta de govern", com és l’antic gerent, Jaime Alonso: “l’ordre, el somriure, la fortalesa, la seva ment privilegiada”. Del Francesc, cap del servei de cafeteria, “sempre amb un somriure”, i del professor Pere Puig, “del qual puc dir les paraules de l’Eclesiastès: “qui té un amic, té un tresor”. “Ha pagat la pena venir des de Girona a treballar aquí”. Tampoc s’ha oblidat de les dones amb qui ha treballat estretament: la Mar Rodríguez, al Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica i Professorat, la María Sánchez, a Recursos Humans, i la traspassada Pilar Bofill, a Gestió Econòmica. “De totes tres en destaco la laboriositat i l’afabilitat”.

“Dels anys a les tasques de govern he après que és més important saber escoltar que saber parlar, saber llegir que saber escriure”. El doctor Arbós encara el futur amb confiança, seguint un consell de qui fou prelat de l’Opus Dei, Mons. Xavier Echevarria.

L’acte l’ha tancat el doctor Jaume Armengou, actual vicerector d’Ordenació Acadèmica i Relacions Internacionals, que ha encoratjat l’auditori, format per familiars, antics companys del Dr. Arbós i personal de UIC Barcelona, a viure segons la missió de la Universitat: “parlar amb les persones amb lleialtat i estimar la veritat”.