Agustí Benedito analitza la naturalesa jurídica del F. C. Barcelona

07/05/13
Comparteix aquesta informació

Agustí Benedito Benet, president i director executiu a BTO Consultors, va impartir la conferència «El Barça, SA?» en el marc del cicle de formació contínua que durant tot el curs s'imparteix a la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques.

Agustí Benedito analitza la naturalesa jurídica del F. C. Barcelona

Al llarg de la conferència, Benedito va analitzar una de les principals característiques distintives del F. C. Barcelona: la seva naturalesa jurídica. El club és un dels quatre únics clubs professionals d’Espanya, juntament amb el Reial Madrid, l’Athletic de Bilbao i el CA Osasuna, que conserva des de l’origen un caràcter d’associació esportiva sense ànim de lucre, en què la propietat recau en els mateixos socis.

També en aquest sentit, Benedito va remarcar el fet que l’òrgan suprem de govern de l’entitat és l’assemblea i que els socis elegeixen el president per sufragi universal directe.

Quan es va acabar la conferència, es va obrir un torn llarg de preguntes, atès que el conferenciant també havia participat en la Junta Directiva presidida per Joan Laporta i havia estat candidat per a les eleccions presidencials del F. C. Barcelona el 2010.