Albert Montagut: «Practicar el periodisme és un privilegi i una enorme responsabilitat»

01/07/14
Comparteix aquesta informació

El director de Comunicació del FC Barcelona, Albert Montagut, va apadrinar divendres passat a la tarda la tercera promoció del Màster en Periodisme Esportiu de la UIC i la novena promoció del Postgrau en Periodisme Esportiu de la mateixa universitat. En el marc de l'acte de cloenda, es va presentar oficialment el nou director del Màster i del Postgrau, l'actual president executiu del Bàsquet Manresa, Josep Vives.

Albert Montagut: «Practicar el periodisme és un privilegi i una enorme responsabilitat»

Montagut, amb una dilatada experiència en el sector de la comunicació, es va adreçar als alumnes per felicitar-los i animar-los a entrar amb ganes al mercat laboral, ja com a experts en periodisme esportiu, i malgrat l’escenari de crisi actual: “Sortiu al carrer; el que vosaltres feu ajudarà a canviar les coses”, va manifestar. Durant la seva intervenció, va parlar també del periodisme com a filosofia de vida i del compromís social associat a aquesta professió: “Practicar el periodisme és un privilegi i una gran responsabilitat”, va afirmar. “D’informadors, n'hi ha molts; de periodistes, n’hi ha menys”, va puntualitzar.

Albert Montagut va iniciar la seva carrera a Catalunya Express i Mundo Diario, i posteriorment va treballar a El Periódico de Catalunya i a El País. El 1995 va ser nomenat director adjunt d’El Mundo del Siglo XXI i va posar en marxa, com a director fundador, El Mundo de Catalunya. També va ser el director fundador del diari gratuït ADN, del Grup Planeta, i va treballar per Planeta Corporació i Bertelsmann. Des del mes de novembre passat assumeix la Direcció de Comunicació del FC Barcelona.

En el marc de l’acte, es va presentar oficialment el nou director del Màster i del Postgrau en Periodisme Esportiu, Josep Vives, actual president executiu del Bàsquet Manresa. Vives va destacar que “aquest càrrec és un gran repte i l’assumeixo amb molta il·lusió”. Vives és advocat i periodista, i durant més de 20 anys ha treballat com a periodista esportiu en diversos mitjans, ( en total 14) entre els quals es troba Catalunya Ràdio. Col·labora al programa La nit a RAC1, a La Rambla, de BTV, i en diferents mitjans de premsa escrita.

L’acte va ser presidit pel degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació, el Dr. Iván Lacasa, i també hi va participar el coordinador acadèmic del Màster i del Postgrau, el Dr. Pablo Medina. Albert Montagut va ser l’encarregat de lliurar els diplomes als alumnes graduats.

Sobre el Màster i el Postgrau en Periodisme Esportiu

El Màster en Periodisme Esportiu, que a l’octubre començarà la seva quarta edició, ofereix una ampliació del ja consolidat Postgrau en Periodisme Esportiu de la UIC, el primer que es va impartir a Catalunya i que celebrarà deu edicions el proper curs. El Màster és una versió ampliada del Postgrau, amb matèries totalment adaptades a les tendències actuals de la professió que inclouen els diferents mitjans de comunicació (premsa, ràdio, TV i mitjans digitals).

El claustre docent està format per professionals en actiu de gran nivell dins l’àmbit del periodisme esportiu (Josep Vives, Santi Nolla, Carlos Pérez de Rozas, Eduard Pujol, Jordi Borda, Josep Maria Deu, Toni Caparrós, etc.).

Les classes, eminentment pràctiques, s’imparteixen en grups reduïts per potenciar la personalització. Tots dos programes tenen més de 30 convenis amb empreses i institucions del sector on l’alumnat pot posar en pràctica els seus coneixements (TV3, Mundo Deportivo, Sport, Rac 1, Catalunya Ràdio, Cadena Ser, FC Barcelona, etc.).

A més, la UIC disposa d’unes modernes instal·lacions –plató de televisió, estudi de ràdio, sales d’edició, aules multimèdia– on l’alumne pot trobar totes les eines i la tecnologia necessàries per desenvolupar les pràctiques docents.