Alumnes d’arquitectura viatgen a Suïssa per testar noves qualitats del formigó

14/03/18
Comparteix aquesta informació

Els estudiants van participar en un taller formatiu a la seu de l’empresa CEMEX a la ciutat de Biel

Alumnes d’arquitectura viatgen a Suïssa per testar noves qualitats del formigó

Per segon any consecutiu, un total de deu alumnes de UIC Barcelona School of Architecture es van traslladar a la ciutat suïssa de Biel per participar en un taller d’una setmana de durada a la seu de l’empresa CEMEX, líder global en la indústria de materials de la construcció.

La visita, que serveix com a tancament de l’assignatura optativa Climate Concrete, es va fer entre els dies 11 i 17 del mes de gener passat. Els alumnes van estar a càrrec del professor de la matèria, Oriol Paris, i hi van assistir diversos professionals de la companyia suïssa que els van explicar les qualitats del formigó com a material constructiu elemental sotmès a processos d’innovació permanent.

El taller va començar amb una presentació general del formigó com a material de construcció, incidint en les diferents tipologies i encofrats, additius, pigmentacions, etc. Posteriorment, els alumnes van haver de dissenyar i desenvolupar un prototip de façana de formigó porós, partint de l’aplicació en la rehabilitació de façanes. Després de nombrosos assajos i proves, els estudiants van poder finalment fer una prova del prototip dissenyat a escala 1/3 mitjançant les eines aportades pel taller d’innovació de CEMEX. “Es treballa amb el material des de totes les seves bases: composició, disseny, elaboració i desenvolupament d’idees, etc., de manera que els alumnes tenen l’oportunitat de provar-lo directament al taller d’una de les empreses referents en l’aplicació del formigó en els àmbits de l’arquitectura, l’empresa, el disseny i la construcció”, destaca Marta Guixé Armengol, alumna de l’escola. 

És la segona vegada que alumnes de UIC Barcelona School of Architecture participen en un taller d’aquestes característiques a la seu suïssa de l’empresa CEMEX. La iniciativa busca que els estudiants d’Arquitectura descobreixin les utilitats i qualitats d’un material imprescindible en l’àmbit de la construcció i que no ha deixat d’evolucionar en els últims anys, i en reconeguin així també les característiques com a element constructiu versàtil i funcional en estratègies mediambientals.