Alumnes de primer curs de Periodisme entrevisten el prestigiós oncòleg el Dr. Sánchez de Toledo

06/11/14
Comparteix aquesta informació

El divendres passat, 31 d'octubre, alumnes de primer curs de Periodisme van tenir l'oportunitat d'entrevistar el reconegut Dr. Sánchez de Toledo, cap del Servei d'Oncologia Pediàtrica de l'Hospital Vall d'Hebron.

Alumnes de primer curs de Periodisme entrevisten el prestigiós oncòleg el Dr. Sánchez de Toledo

El doctor va ser convidat per la periodista Ima Sanchís, en el marc de l’assignatura Llenguatge Periodístic, amb l’objectiu que els alumnes posessin en pràctica les seves habilitats com a entrevistadors.

Durant la sessió, els alumnes van anar teixint una entrevista molt interessant al Dr. Josep Sánchez de Toledo, l’oncòleg dedicat als nens, i van quedar fascinats per la gran tasca que duu a terme des de fa més de trenta-cinc anys i per la passió amb què viu la seva professió.

Al llarg de l’entrevista van sorgir moltes preguntes, per exemple, quan i per què va decidir estudiar medicina, quin és el descobriment més gran que ha assolit dins la seva especialitat, com li comunica a un nen que té càncer, o quin és el cas que més l’ha impactat al llarg de la seva carrera. El doctor va respondre totes les preguntes amb la proximitat, sinceritat, humilitat i compromís amb què encara la seva professió dia rere dia, i va destacar com n’és d’important tenir una actitud positiva per aconseguir un resultat favorable en els processos mèdics.

Pioner en el trasplantament de medul·la òssia i Català de l’Any 2012

Josep Sánchez de Toledo (Barcelona, 1951) és llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona i cap del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. L’any 1984 el servei que dirigeix va ser pioner a l’Estat en la realització de trasplantaments de medul·la òssia a infants amb leucèmia. Avui, trenta anys després, aquest servei destaca per haver fet 1.040 trasplantaments a nens malalts de càncer i per haver rebut, l’any 2012, un dels guardons més prestigiosos en l’àmbit europeu per la qualitat i el rigor dels seus procediments terapèutics.

Un any més tard, el Dr. Sánchez de Toledo va ser guardonat amb el premi Català de l’Any 2012, certamen que organitza el diari El Periódico i el programa Els Matins, de TV3. Aquest premi reconeix la seva intensa activitat a favor del benestar dels malalts, la qual combina el treball clínic en infants amb tumors i trasplantaments de medul·la òssia amb la recerca més avançada en càncer infantil.