Alumnes d’Educació imparteixen classes d’oratòria a les escoles

08/06/16
Comparteix aquesta informació

Estudiants del Grau en Educació de UIC Barcelona han impartit els Tallers d’Aprenentatge-Servei per a la millora de la Comunicació Pública a centres educatius que han posat de manifest les mancances dels alumnes quant a l’oratòria en català, castellà o anglès.

Alumnes d’Educació imparteixen classes d’oratòria a les escoles

Per dur a terme aquestes classes, els estudiants d’Educació s’han format prèviament en oratòria mitjançant una col·laboració establerta amb la Facultat d’Humanitats de la nostra universitat. El projecte rep el nom “Oratòria: èxit escolar, desenvolupament personal i cohesió social” i va néixer a principis de setembre amb el suport de la Fundació “La Caixa”.

El programa del projecte d’enguany consistia en dues parts. En la primera, els futurs mestres es formaven per impartir les classes i, en la segona, els universitaris donaven les claus per adquirir les habilitats sobre com transmetre un discurs. També hi va haver temps perquè els alumnes –tant dels darrers cursos de Primària com d’ESO i Batxillerat– posessin en pràctica els coneixements adquirits i demostressin que havien adquirit confiança i seguretat a l’hora de parlar en públic.

Aquesta activitat, coordinada per la professora de UIC Barcelona Maria Teresa Fuertes, serveix per millorar la competència discursiva tant dels alumnes universitaris que imparteixen la classe, que van adquirint pràctica, com dels alumnes que la reben.