Alumnes del Màster en Gestió Cultural presenten els seus projectes a la Jornada d’Emprenedors Biz

02/06/16
Comparteix aquesta informació

Dos grups d’estudiants del Màster Universitari en Gestió Cultural de UIC Barcelona van presentar els seus projectes culturals a la Jornada d’Emprenedors Biz, amb la col·laboració de la Fundació Catalunya Cultura. A més a més, van tenir l’oportunitat de rebre l’assessorament d’experts.

Alumnes del Màster en Gestió Cultural presenten els seus projectes a la Jornada d’Emprenedors Biz

Un dels projectes, dut a terme per Andrius Genys, Stella Roeber, Melina Sánchez Bronzini i María Úbeda Morales, és el Museu d’Art Digital de Barcelona (MAD). Vol ser concebut com una organització privada sense ànim de lucre que neix amb la missió d’expandir el coneixement, l’apreciació i el reconeixement de l’art digital. Se centraria únicament en obres d’art que utilitzen la tecnologia digital com a part essencial del procés creatiu i seria el primer museu d’aquest tipus al sud d’Europa.

El MAD vol, entre d’altres coses, albergar exposicions, concerts, representacions teatrals, tallers amb artistes digitals, fomentar aquest tipus d’art i investigar, col·leccionar i preservar les obres d’art digital.

L’altre projecte que es va presentar és el PopUpArt, de l’alumna Vanessa Severino. Consisteix en una plataforma cultural d’economia col·laborativa que ofereix actes culturals de diferents categories artístiques en espais íntims i creatius. L’objectiu és potenciar l’oportunitat de compartir l’art en nous espais, reinventant les trobades des de la tecnologia.

La Jornada d’Emprenedors Biz, que va tenir lloc al Palau de Congressos de Montjuïc, l’organitza Biz Barcelona. Està pensada per als emprenedors i la seva idea és connectar persones per dinamitzar l’economia. Agrupa una àmplia presència d’entitats i institucions que fomenten la cultura empresarial i l’emprenedoria. Barcelona Activa, Caixa Bank, la Diputació, l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona són alguns dels promotors de la jornada.