Alumnes d'Infermeria i de Medicina, voluntàries a Guatemala

12/08/13
Comparteix aquesta informació

Durant tot el mes de juliol un grup d'alumnes de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut han participat en un camp de treball a Quetzaltenango (Guatemala) organitzat pel Servei d'Universitaris Solidaris de la UIC.

Alumnes d'Infermeria i de Medicina, voluntàries a Guatemala

Quetzaltenango és un territori situat a l’oest de Guatemala que es caracteritza per la riquesa natural (llacs, llacunes, muntanyes, volcans, rius, etc.), i per la diversitat de cultures ètniques. Tanmateix, a causa del baix nivell de desenvolupament social i econòmic al qual arriben els habitants, el 80?% de la població viu en condicions de pobresa i, d’aquests, un alt percentatge viu en extrema pobresa.

L’objectiu de l’estada a Guatemala ha estat promoure accions de capacitació i de formació d’agents de salut d’allà perquè puguin satisfer les demandes d’atenció de les seves comunitats, amb especial incidència en problemes de desnutrició i estratègies de recuperació, atenció geriàtrica, i problemes broncorespiratoris, entre d’altres.

Les alumnes, acompanyades per la Dra. Maria Ángeles de Juan, professora de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, que ha coordinat el projecte, han treballat en la preparació del camp de treball amb sessions de formació personal i professional durant tot el curs.

El camp de treball s’ha desenvolupat juntament amb la Fundación para el Desarrollo Integral de Programas Socioeconómicos (FUNDAP), que ajuda, des de fa més de 25 anys, algunes de les poblacions rurals més pobres de Guatemala.

Com a finançament, l’activitat ha rebut ajuda econòmica de la Fundació Barcelona i Família, que ha contribuït a la compra de materials mèdics, del Departament de Fisioteràpia de la UIC, que ha destinat al camp de treball els diners recaptats del Taller solidari mètode Pold; i de les accions de fund-raising organitzades per la UIC.