Alumnes i professionals de UIC Barcelona capaciten promotores de salut a Guatemala

25/09/15
Comparteix aquesta informació

Set alumnes i professionals de la Universitat van fer una estada entre el 24 de juliol i el 14 d’agost a Quetzaltenango, on van atendre sis comunitats del departament de Coatepeque i sis comunitats del departament de Totonicapán.

Alumnes i professionals de UIC Barcelona capaciten promotores de salut a Guatemala

Els objectius del camp de treball eren, per una banda, capacitar promotores de salut a través de tallers en l’àmbit de l’alcoholisme, la higiene bucodental, la nutrició i la higiene general associada a la salut; i per l’altra, desenvolupar la dimensió humana dels alumnes i professionals cooperants, i alhora, ser un complement dels estudis acadèmics. Segons la Isabel Trigo, responsable del Servei d’Universitaris Solidaris de UIC Barcelona, “mitjançant aquest tipus d’experiències la Universitat vol que els alumnes descobreixin la seva vocació de servei a la societat i adquireixin un compromís social”. Gairebé 2.000 persones s’han beneficiat directament de les accions dutes a terme al camp de treball.

Aquesta activitat ha comptat amb l’ajuda de FUNDAP, una ONG local amb més de 25 anys d’experiència que promou el desenvolupament de Guatemala amb dignitat. Un desenvolupament que engloba el respecte per la persona, la seva cultura i tradicions, i participa activament en el combat contra la pobresa, i concreta l’actuació en l’àrea rural del territori occidental de Guatemala.

La iniciativa ha rebut un donatiu de l’Ajuntament de Sant Cugat, la donació de material hospitalari de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, i la donació de 500 raspalls de dents infantils de l’empresa Dentaid. També ha estat possible gràcies a l’ajuda d’un bon grapat de donants anònims que a través del projecte “Promueve sonrisas en Guatemala”, allotjat a la plataforma de micromecenatge “migranodearena.org”, van fer una donació que va superar el miler d’euros.