Alumnes i professors de la School of Architecture de UIC Barcelona participen en el taller ‘Focusing on the Reality’, a Xangai

26/07/16
Comparteix aquesta informació

Els alumnes de quart curs i els professors Carmen Mendoza i Jaume Batlle participen, del 18 al 28 de juliol, en el taller “Focusing on the Reality: Urban Regeneration of Music Valley, Hongkou district, Shanghai” organitzat per l’empresa Shangai Bambuspace Design juntament amb la municipalitat del districte de Hongkou, a Xangai.

Alumnes i professors de la School of Architecture de UIC Barcelona participen en el taller ‘Focusing on the Reality’, a Xangai

Durant deu dies el grup de UIC Barcelona estarà treballant conjuntament amb l’equip d’investigació de l’Urban Micro Space Revival Plan (UBSRP), format pel Dr. Dai Chun, editor de la revista Time Architecture, el Dr. Yu Ting, fundador de Wutopia Architects, i Tong Lingfeng, soci de l’empresa Shangai Bambuspace Design i líder del grup de recerca “Focus on the reality” de la Universitat Southeast - SEU (Nanquín, Xina). El projecte consisteix a redissenyar els “espais perduts” del Music Valley de Xangai i té com a objectiu transformar aquests espais residuals en punts neuràlgics de la vida dels ciutadans i despertar-ne el sentit de pertinença a la comunitat.

La tasca del grup de Barcelona consisteix a desenvolupar una proposta per a la transformació urbana basada en els conceptes urban acupuncture i civic grid com un catalitzador de la transformació. El 27 de juny, els estudiants de la School of Architecture van mantenir una trobada preparatòria del taller, al qual també va assistir Isabel Pera, directora de Relacions Internacionals de UIC Barcelona, ​​i Elena Martín Enebral, professora de cultura xinesa.

A finals d’agost de 2016, l’Urban Micro Space Revival Plan (UBSRP) organitzarà l’exposició “UBSRP-2016 Shangai and Barcelona Workshop Achievement” al Centre d’Exposicions de Xangai per presentar-hi els resultats obtinguts durant el taller. La mostra formarà part de la sèrie Ciutat Creativa del Shanghai Promotion Centre for City of Design (SPCCD).