Alumni ofereix una sessió a estudiants d’Educació per encarar el seu futur laboral

28/05/18
Comparteix aquesta informació

La xerrada va servir per repassar canals de cerca de feina o la presentació d’un curriculum vitae.

Alumni ofereix una sessió a estudiants d’Educació per encarar el seu futur laboral

Són molts els estudiants que d’aquí a poc temps deixaran de banda els estudis universitaris per endinsar-se de ple al mercat laboral. Un pas pel qual el Departament d’Alumni va preparar una jornada d’informació el 22 de maig dirigida als alumnes de la Facultat d’Educació. 

En la sessió es van abordar els diferents canals per buscar feina: des dels anuncis d’empreses,  enviant expressament del curriculum vitae, acudint a fires relacionades amb el sector, formant part de col·legis o institucions vinculades a la professió, a través de les pràctiques professionals i del web d’Alumni de UIC Barcelona, entre d’altres. 

També es va explicar la necessitat d’analitzar el mercat per comprovar on pot haver-hi oportunitats laborals, així com analitzar les possibles candidatures. Des d’Alumni es va proposar estudiar amb deteniment les ofertes per valorar si realment es tenen les aptituds que se sol·liciten i si la persona es veu treballant en aquesta empresa o institució per desenvolupar les funcions que busquen. 

Així mateix, es va apuntar la possibilitat de buscar feina més enllà de les escoles i els entorns educatius. Entre les propostes, va sorgir una editorial des de la qual es prepara material educatiu o bé, en un departament de formació per a empreses. 

Fomentar el networking va ser un altre dels punts que es van analitzar en la sessió en la qual també es van abordar diferents formats de currículums així com la importància de cuidar la marca personal.