Ana Pastor, presidenta del Congrés dels Diputats, padrina de l’acte de graduació de la Facultat d’Odontologia

24/07/17
Comparteix aquesta informació

Els jardins del Campus Salut Sant Cugat van acollir el dia 20 de juliol la graduació dels alumnes del Grau en Odontologia i dels postgraus i màsters en diferents matèries odontològiques. També va tenir lloc la investidura dels nous doctors. L’encarregada d’apadrinar la promoció 2017 va ser la Sra. Ana Pastor, presidenta del Congrés dels Diputats, que va destacar la qualitat i l’excel·lència de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), reconeguda com una de les millors d’Europa.

Ana Pastor, presidenta del Congrés dels Diputats, padrina de l’acte de graduació de la Facultat d’Odontologia

L’acte de graduació va gaudir, a més a més, de la presència del Dr. Lluís Giner, degà de la Facultat d’Odontologia; del Dr. José Nart, vicedegà de Recerca, i de la Dra. Sandra Fernández, vicedegana Institucional. Després d’unes paraules de benvinguda, el degà va dirigir-se als nous alumni i doctors animant-los a “treballar en equip i no deixar de formar-se, ja que en una professió com la nostra –va dir– el coneixement avança ràpidament i cal avançar amb aquest per tractar els pacients de manera multidisciplinària”.

Després d’aquestes paraules, es va procedir a l’entrega de diplomes i a la investidura dels nous doctors. Seguidament, van fer els seus parlaments els representants dels estudiants, tant de grau com de postgrau i màster, i també dels acabats de doctorar.

La Sra. Ana Pastor, metge i presidenta del Congrés dels Diputats, va ser l’encarregada de fer el discurs de cloenda. En la seva intervenció, Pastor va felicitar els nous odontòlegs per la nova etapa que inicien i també: “a tots els professors que fan que aquesta universitat sigui un referent dins la comunitat educativa per la seva qualitat i excel·lència”.

Des de la seva experiència personal i política com a metge i ministra de Sanitat, va recordar als nous professionals que pertanyen a la generació més ben formada i que s’incorporen a un sistema sanitari espanyol que celebra els 40 anys d’existència. Quatre dècades en les quals s’han assolit grans fites en l’àmbit de la salut i el benestar, destacant especialment l’increment de la preocupació i l’atenció a la salut bucodental entre la població espanyola.

L’odontologia és una especialitat sanitària altament valorada en la qual els professionals que la practiquen han de tenir una formació excel·lent i uns principis ètics importants. En paraules de la padrina de la promoció 2017, “valors com el respecte, l’exigència, el diàleg, l’exemplaritat i la tolerància són fonamentals per poder adaptar-se als constants canvis que experimenta la nostra societat”.

L’acte va acabar amb el tradicional cant del Gaudeamus Igitur.