Ander Mirambell i Juanín García, amb els alumnes de Comunicació

25/01/13
Comparteix aquesta informació

La Facultat de Ciències de la Comunicació de la UIC va rebre la visita de dos esportistes d'elit, en el marc de l'assignatura Workshop de Premsa Escrita del Màster en Periodisme Esportiu: Ander Mirambell i Juanín García.

Ander Mirambell i Juanín García, amb els alumnes de Comunicació

En dues sessions diferents, Mirambell i García van explicar la seva experiència en l’esport olímpic i van estar oberts a les preguntes que els van anar fent els alumnes.

Ander Mirambell, primer espanyol que va participar als Jocs Olímpics d’hivern, en la modalitat de skeleton, a Vancouver 2010, va parlar del seu pas pel Juvenil B de l’Espanyol, i de la seva participació en dues Copes d’Europa de clubs d’atletisme. Actualment, lluita per classificar-se per als Jocs Olímpics de Sotxi 2014. Arran de la seva història, el “gat de gel” —com l’anomenen—, de 30 anys, va explicar anècdotes d’un esport molt desconegut.

D’altra banda, Juanín García, extrem del Futbol Club Barcelona d’handbol, amb 35 anys, segueix sent un referent en el món de l’esport. Elegit com a millor jugador de camp el 2004, va repassar la seva vida esportiva a l’Ademar de León —la seva ciutat natal—, i al conjunt blaugrana, on va conquistar la seva primera i única —a dia d’avui— Champions League el 2011. Juanín, màxim golejador de la història de la selecció espanyola i de la Lliga Asobal, va recordar, també, el Mundial que va guanyar a Tunis el 2005, i la medalla de bronze que es va penjar durant els Jocs Olímpics de Pequín del 2008.