Anna Wennberg, padrina de promoció, als nous graduats en Educació Infantil: «Gaudiu del que us espera»

12/07/14
Comparteix aquesta informació

El 3 de juliol passat va tenir lloc a l'Aula Magna de la UIC la graduació del segon grup d'Educació Infantil. L'acte fou apadrinat per la directora del Parvulari Nostra Senyora, Anna Wennberg.

Anna Wennberg, padrina de promoció, als nous graduats en Educació Infantil: «Gaudiu del que us espera»

L’acte va començar amb la intervenció de Maite Fuertes, vicedegana de la Facultat d’Educació, la qual va fer prendre consciència a les alumnes que aquell dia no l’oblidarien mai i va insistir en el fet que l’acte “era l’inici d’un llarg camí”, en el sentit que un mestre s’ha de formar contínuament.

Va definir l’escola, on probablement desenvoluparan la seva carrera professional, com “un cohesionador social” i va afegir que, davant de l’escenari actual, els mestres “han de saber estar a l’alçada de les circumstàncies i orientar la tasca cap a l’alumne”.

Tot seguit, va ser el torn de la padrina de la promoció, la directora del Parvulari Nostra Senyora, pedagoga i mare de família, Anna Wennberg. A l’inici també es va referir  a la formació contínua, i al llarg del seu discurs va destacar la importància dels pares en la tasca educativa: “Ells són els primers i els més importants en la tasca educativa d’un fill. Sempre treballem junts, pares i educadors”.

Els va avançar coses que viuran durant la seva vida professional, i els va assegurar que cada dia que entrin a l’aula, començarà un nou repte. També els va fer reflexionar amb les preguntes següents: “Qui voleu ser a l’aula: el qui mana o el qui serveix? Qui fa o qui fa fer? Voleu ser freds i distants o somriure i ser pacients? Voleu marcar quin és el vostre terreny a començament de curs o voleu fer camí cada dia amb els alumnes?”. I per acabar la seva intervenció, els va donar un missatge molt optimista: “Gaudiu del que us espera, perquè això no té preu”.

Després de l’entrega de diplomes i del discurs dels alumnes, l’acte va concloure amb les paraules del degà de la Facultat d’Educació, Enric Vidal, que va desitjar als graduats que tinguin “una carrera professional fecunda i plena de moments entranyables”.

Després, el degà va convidar els assistents a compartir un piscolabis; abans, però, es va cantar el tradicional Gaudeamus igitur.