Antonio Argandoña inaugura els Esmorzars Càtedra

13/10/14
Comparteix aquesta informació

Antonio Argandoña, professor emèrit d'Economia i Ètica Empresarial de l'IESE, va inaugurar el 10 d'octubre passat els Esmorzars Càtedra de la Càtedra Direcció per Missions i Govern Corporatiu.

Antonio Argandoña inaugura els Esmorzars Càtedra

La primera sessió del cicle Esmorzars Càtedra es va centrar en “Les dimensions de la sostenibilitat: econòmica, social i ètica”.

“L’empresa ha de fer una reflexió sobre quina és la seva missió, què farà, quin és el seu paper en la societat, per què és aquí... i a aquesta reflexió s’hi afegeix una nova dimensió: la sostenibilitat, que qüestiona quin paper té l’empresa dins la societat”, va afirmar Argandoña.

En aquest sentit, fixant-se en la direcció de les empreses, el ponent va afirmar que “dirigir una empresa és gestionar el conjunt de persones que la formen, amb les seves motivacions, històries personals, cultures... No es tracta de canviar-les sinó de canalitzar-les cap a la missió comuna de l’empresa. No obstant això, el director ha de saber gestionar l’impacte que l’empresa té en la societat. "

Per la seva banda, el Dr. Carlos Rey, director de la Càtedra, va presentar les línies de recerca de la càtedra: la missió a l’empresa, la motivació transcendent en el treball i la unitat organitzativa. El Dr. Rey va afirmar que “a la Càtedra no ens conformem a donar solucions que facin les empreses més rendibles sinó que pretenem anar més enllà i demanar-nos per l’impacte que aquests beneficis econòmics tenen en les persones”.

La nova iniciativa Esmorzars Càtedra neix amb l’objectiu de posar en contacte el món acadèmic amb el món empresarial per tal de generar debats sobre temes que tinguin a veure amb l’humanisme empresarial. Els esmorzars s’inicien amb una breu exposició del tema que es debatrà per part d’un conferenciant expert en la matèria i, posteriorment, s’obre el debat, en què els participants poden exposar les seves experiències. L’activitat tindrà lloc mensualment fins al mes de juliol.