Arrenca el cicle Foros ESARQ 2015

30/01/15
Comparteix aquesta informació

El proper 9 de febrer comença una nova edició del cicle Foros ESARQ, en el qual arquitectes nacionals i internacionals de prestigi visitaran l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC) i compartiran la seva visió de l'arquitectura i de la professió a través dels seus treballs.

Arrenca el cicle Foros ESARQ 2015

Sota el títol "Qüestió de Coses", el director del cicle, Jorge Vidal, proposa reflexionar sobre el treball de l'arquitecte en el context urbà: "Tot amb allò que treballem és una qüestió de coses. S'estableixen relacions o contradiccions entre elles. Aquest conjunt de relacions, exposades davant d'un espai i un temps històric, formen el que és l'arquitectura. Reivindiquem una arquitectura de relacionals i oberta, passant del concepte d'objecte al concepte d'atmosfera. Una arquitectura que desenvolupi la seva presència atenent les qualitats de l'entorn que compartim perquè enriqueixi la permanència de la percepció. Que faci de l'arquitectura un espai per a la trobada i el descobriment. Un procés de comprensió en què darrere de cada projecte trobarem compromís humà i condició d'arquitectura".

Foros ESARQ és una assignatura dedicada al debat entorn de la realitat arquitectònica i alhora una sèrie de conferències obertes a la ciutat, en què a través de diferents mirades l'alumne pugui compondre el seu propi univers arquitectònic.

Durant els Foros ESARQ 2015, de febrer a maig, ens acompanyaran:

  1. Francesc Muñoz, 9 de febrer
  2. Raphael Zuber 16 de febrer
  3. Maio, 23 de febrer
  4. Dogma, 9 de març
  5. Ted'A, 23 de març
  6. Piovene Fabi, 13 d’abril
  7. Bosshard Vaquer, 27 d'abril
  8. De Vylder Vinck Taillieu, 6 de maig

Totes les conferències tindran lloc a l'Aula Magna de l'ESARQ-UIC a les 19 h.