Assumpta Dangla, alumni de l’Escola de Doctorat de UIC Barcelona, ha estat guardonada amb els Premis Bonaplata

07/02/17
Comparteix aquesta informació

En la 24a edició dels Premis Bonaplata, Assumpta Dangla, doctora en Arquitectura per UIC Barcelona, ha obtingut l’accèssit al Premi d’Estudis per la tesi “Impressions sobre teixit. Els estampats de la fàbrica La España Industrial de Barcelona (1847-1903)”, dirigida per la Dra. Judith Urbano, degana de la Facultat d’Humanitats i professora de la School of Architecture de UIC Barcelona.

Assumpta Dangla, alumni de l’Escola de Doctorat de UIC Barcelona, ha estat guardonada amb els Premis Bonaplata

El jurat en destaca l’aportació de l’estampació mecànica, aportació mot important d’una gran empresa com és La España Industrial, amb un extens arxiu. Es tracta d’un treball que estudia els processos de l’estampació, la maquinària i les innovacions tècniques, les tipologies de disseny i la utilització de la química amb els usos dels colorants.

Els Premis Bonaplata els organitza l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya i tenen com a finalitat premiar l’interès per recuperar i difondre el patrimoni industrial de Catalunya; amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància del patrimoni industrial, testimoni de la nostra història.