El projecte ‘B-SMART’ de dues professores d’ADE, primer premi de la II Beca Fundació Puig en Innovació Docent

30/05/18
Comparteix aquesta informació

El Saló de Graus de UIC Barcelona va acollir el passat 25 de maig l’acte d’entrega de la II Beca Fundació Puig en Innovació Docent. L’acte va ser presidit pel Dr. Jaume Armengou, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Relacions Internacionals i el Sr. Xavier Puig, president de la Fundació Puig.

El projecte ‘B-SMART’ de dues professores d’ADE, primer premi de la II Beca Fundació Puig en Innovació Docent

Les doctores Jasmina Berbegal i Dolors Gil, professores de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, van obtenir el primer premi de la II Beca Fundació Puig en Innovació Docent pel seu projecte “B-SMART”. En aquesta edició, el jurat va decidir atorgar també un segon premi, que es va emportar la Dra. M. Ángeles de Juan, professora del departament d’Infermeria, amb el projecte “Evento científico liderado por estudiantes. Innovando para aumentar el liderazgo en enfermería”. 

La beca atorga un total de 10.000 €, que el jurat pot determinar donar íntegrament a un projecte o dividir-lo en un màxim de tres premis. En aquesta edició, el jurat va decidir repartir-lo entre dos projectes: 

El primer va ser “B-SMART”que es va emportar una dotació de 8.850 €. El projecte el van presentar les doctores Jasmina Berbegal i Dolors Gil, professores de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials. Hi van participar també els professos Ramon Bastida, Noelia Jiménez-Asenjo, Marta Mas, Nina Magomedova, Frederic Marimon i Cristina Tresserres. En l’acte, el jurat va destacar que es tracta d’una iniciativa que es pot traslladar a altres àmbits i que a més “fomenta l’esperit emprenedor dels estudiants i el contacte amb el món empresarial. El projecte permetrà la detecció de talent i la transferència de coneixement universitat-empresa”. 

El segon premi va ser per al projecte “Evento científico liderado por estudiantes. Innovando para aumentar el liderazgo en enfermería”, de la Dra. M. Ángeles de Juan, professora de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, que es va emportar els 1.150 € restants. També hi participaven els professors Albert Gallart, Encarna Rodríguez, Mireia Llauradó, M. Luisa Martín, Marian Cerezuela i Laia Wennberg. En aquest cas, el jurat també va destacar el fet que la iniciativa es pugui traslladar repicar a altres àmbits i disciplines i, sobretot, que en aquesta proposta l’estudiant és el promotor principal de l’activitat desenvolupada i es facilita el contacte amb l’àmbit professional. 

Durant l’acte les doctores Mónica Fernández i Cristina Galván van presentar els resultats del projecte guanyador de l’anterior edició de la Beca (2016), una iniciativa sobre ludificació a l’aula impulsada per dues professores de la Facultat d’Educació. 

En aquesta edició es van presentar un total de 60 professors amb projectes tant individuals com en equip. El jurat el van formar el Dr. Jaume Armengou, vicerector d’Ordenació Acadèmica i Relacions Internacionals, i la Sra. Mercedes Navarro, directora de la Fundació Puig, així com representants de l’Aula d’Innovació Docent: la Dra. María Arregui, la Dra. Pilar Fuster, la Dra. Cristina Galván, el Dr. Carlos de Miranda, el Dr. Vicenç Sarrablo i la Sra. Elena Santa María.  

Tots ells van destacar la implicació dels participants i la diversitat dels projectes que fa manifest el grau de motivació del professorat de UIC Barcelona i la seva aposta per la innovació docent.