Balanç de curs en el primer Claustre Universitari virtual

24/07/20
Comparteix aquesta informació

L'acte va estar presidit pel rector, Dr. Xavier Gil, qui primer de tot va agrair, en nom de tots els membres de la Junta de Govern, l'esforç i dedicació de tot el personal en un curs excepcional, marcat per la COVID-19.

Balanç de curs en el primer Claustre Universitari virtual

L'Aula Magna de UIC Barcelona va acollir ahir el Claustre Universitari de tancament del curs acadèmic. Però encara que l'escenari era l'habitual, va ser un acte diferent; retransmès per primera vegada en la història en línia, respectant en tot moment els protocols de seguretat. Des de la tarima, els diferents membres de la Junta de Govern van fer balanç de curs dels seus respectius àmbits, i es van dirigir al personal docent i d'administració i serveis de UIC Barcelona, que el seguien des de les seves pantalles.

L'acte va estar presidit pel rector, Dr. Xavier Gil, qui primer de tot va agrair, en nom de tots els membres de la Junta de Govern, l'esforç i dedicació de tot el personal en un curs excepcional, marcat per la COVID-19.

Des del Vicerectorat d'Ordenació Acadèmica i Professorat es va llançar un missatge clar: “El professorat l'ha fet possible”. Amb aquestes paraules, el vicerector Josep Clotet va voler posar de manifest que la maquinària a UIC Barcelona no sols no es va aturar amb la COVID-19, sinó que es va mantenir viva la Universitat demostrant que està preparada per fer-ho, missatge que va ratificar el vicerector de Planificació i Qualitat, Frederic Marimon, que va parlar del Blended Learning UIC Barcelona System, basat en un sistema mixt i rotatori perquè els estudiants puguin alternar classes presencials amb classes no presencials, i que prioritza la presencialitat d'activitats pràctiques.

També hi va intervenir el vicerector de Recerca, Innovació i Transferència, Dr. Jordi Villà, qui va fer balanç dels avanços en recerca al llarg del curs, esmentant especialment el Fons SUPERA COVID-19 que s'ha obtingut recentment.

Finalment, va fer la seva intervenció el gerent, Josep M. Torné, que va fer balanç de totes les decisions adoptades per respondre en situació de la “nova normalitat”, prevista a partir del nou curs acadèmic.

Durant l'acte, es van anunciar renovacions de càrrecs i nomenaments, entre els quals el relleu en el Vicerectorat de Comunitat Universitària. L'actual vicerectora, Dra. Belén Zárate, passa el testimoni a la Dra. Esther Jiménez, actual degana de la Facultat de Ciències de l'Educació, que assumirà a partir de setembre tots dos càrrecs.

Finalment, es van esmentar una per una totes les persones que fa deu anys que treballen a la nostra Universitat, i la medalla de les quals —que cada any es lliura en l’acte del Claustre— s'espera poder lliurar presencialment en el marc de l'acte d'inauguració de curs 2020-2021, si la situació sanitària ho permet.

El rector va tancar l'acte reiterant el seu agraïment a tot el personal docent d'administració i serveis per tot el treball que han fet, i els va desitjar unes bones i merescudes vacances. L'acte va finalitzar amb l'emissió d'un vídeo ben emotiu, que va reflectir el curs atípic que hem viscut.