Barcelona sí que pot arribar a ser un nou Venture Capital Hub

17/03/17
Comparteix aquesta informació

Els directors dels principals fons de venture capital s’asseuen a UIC Barcelona a la taula rodona “Alternatives per finançar el teu negoci”, organitzada per la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials el 8 de març passat.

Barcelona sí que pot arribar a ser un nou Venture Capital Hub

La ciutat de Barcelona està creixent cada cop més en termes d’oferta de provisió de venture capital per a emprenedors. En determinats cercles ja es presenta Barcelona com l’equivalent local del que en el seu moment va representar Silicon Valley als Estats Units.

D’això van parlar Ernest Sánchez, EU Partner d’Entrée Capital; Daniel Sánchez, General Partner de Nauta Capital; Josep Sanfeliu, General Partner d’Ysios Capital i Miquel Martí CEO de Barcelona Tech City, moderats per Mateu Hernández, CEO de Barcelona Global.

Els ponents van donar la seva visió particular i van compartir alguns casos d’èxits que havien viscut en aquest sentit des de les seves entitats. Ernest Sánchez va parlar, per exemple, d’un cas d’èxit amb una aplicació de vídeos relacionada amb Snapchat. I per part seva, Daniel Sánchez, va exposar el cas de l’empresa Privalia, que va aconseguir superar una crisi gràcies al fet que els seus fundadors mai han perdut l’esperit emprenedor.

Sánchez va animar els estudiants “perquè Barcelona arribi a ser un hub en emprenedoria. Necessitem que els estudiants sigueu emprenedors”. No és cosa d’un dia, va explicar, són moltes accions les que arriben a posicionar una ciutat com a hub d’una àrea concreta. Així, Miquel Martí va presentar les accions que s’estan duent a terme des de Barcelona Tech City per posicionar la ciutat en l’àmbit de la tecnologia.

La taula rodona va tenir lloc en el context del nou Master’s Degree in Entrepreneurship, Venture Capital and Private Equity. Es tracta d’un programa únic, amb col·laboració de KPMG, en el qual s’uneix emprenedoria i capital risc, pensat per aquells qui volen desenvolupar i dirigir projectes innovadors en grans empreses i pimes. El màster s’imparteix en anglès i té un enfocament molt pràctic, la teoria es basa en casos reals a partir de seminaris de metodologia del cas.