Boi Ruiz: «Cal parlar de salut, no de malaltia»

20/06/12
Comparteix aquesta informació

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Honorable Senyor Boi Ruiz, va impartir dissabte, 16 de juny, la conferència de cloenda de la segona edició del Màster Universitari en Gestió Sanitària. El conseller va explicar el Pla de Salut 2011-2015, presentat per la Generalitat, que busca reformar el sistema sanitari català per fer-lo més sostenible. Ruiz va detallar que cal canviar el model actual per promoure una medicina preventiva i no només reparadora: "Cal parlar de salut, no de malaltia".

Boi Ruiz: «Cal parlar de salut, no de malaltia»

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va alertar que no hi ha marge per retallar més en atenció sanitària a Catalunya. En aquest sentit, el conseller va explicar que el nou pla de salut català pretén reformar el sistema sanitari per promoure una atenció més orientada a la prevenció del risc de malaltia.

“L’èxit d’un sistema sanitari no és aconseguir trasplantar molts òrgans, sinó tenir la necessitat de trasplantar-ne menys”, va dir el conseller. Segons Ruiz, la via preventiva és necessària perquè el sistema sigui sostenible, ja que “la medicina salva més vides que no malalties guareix, i això implica que hi hagi molts malalts crònics que comporten molta despesa”.

El degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, el Dr. Albert Balaguer, i el director del Màster Universitari en Gestió Sanitària, Xavier Corbella, van acompanyar el conseller en l’acte de cloenda d’aquest màster, que ofereix una capacitació útil i professional a tots els titulats interessats en el sector sanitari.