La paralímpica Carla Casals inaugura el curs esportiu 2018-2019

15/11/18
Comparteix aquesta informació

L’exnedadora paralímpica de la selecció espanyola Carla Casals va impartir la sessió inaugural de l’acte d’obertura del curs esportiu 2018-2019 de UIC Barcelona. A l’acte, s’hi van presentar els diferents equips oficials de la Universitat.

La paralímpica Carla Casals inaugura el curs esportiu 2018-2019

L’acte va començar amb una presentació del curs a càrrec de la vicerectora de Comunitat Universitària, Belén Zárate, i el resum del curs esportiu anterior el va fer el responsable d’Esports, Ernest Martínez.

Seguidament, va ser el torn de Carla Casals, que va parlar als alumnes sobre els seus inicis en la natació, com va arribar al cim a base de plantejar-se objectius i com va saber fer front també a l’adversitat i el fracàs. Malgrat no haver guanyat cap medalla olímpica, Carla destaca que el més important de la seva carrera esportiva és la satisfacció d’haver fet una bona feina, d’haver perseguit els seus somnis i haver-los fet realitat.

“No es tracta de somiar, sinó del que estàs disposat a fer per aconseguir els teussomnis”, aquesta va ser la premissa que Carla Casals va donar als alumnes. Enrere queden ara les seves participacions en els Jocs Paralímpics d’Atenes 2004, Pequín 2008 i Londres 2012. El resultat de totes aquestes competicions són 30 medalles europees i mundials i 9 diplomes paralímpics, així com haver batut quatre vegades el rècord del món en 200 metres papallona i nombroses vegades els rècords d’Espanya en proves de braça, papallona i estils.

Actualment, treballa com a coach personal i com a representant d’esportistes. En la seva conferència va donar uns quants consells de superació als alumnes basats en la seva pròpia experiència.

>> Llegiu l’entrevista a Carla Casals publicada a DobleCheck