Carme Pinós i Carmen Carretero reben la Medalla d’Honor 2019 de la Xarxa Vives d’Universitats

12/07/19
Comparteix aquesta informació

L’arquitecta i la catedràtica de la UdG han rebut avui a UIC Barcelona el guardó en reconeixement a la trajectòria professional i al compromís amb la ciència i cultura catalanes. En el marc de la cloenda del curs universitari, s’han lliurat també els I Premis Joan Lluís Vives.

Carme Pinós i Carmen Carretero reben la Medalla d’Honor 2019 de la Xarxa Vives d’Universitats

L’arquitecta Carme Pinós i la catedràtica de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Girona(UdG)Carmen Carretero han rebut avui la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitats. La ​M​edalla d’H​onor és la màxima distinció que atorgu​en conjuntament les 22 universitats dels territoris de parla catalana en reconeixement a la trajectòria professional​ ​i al compromís amb la ciència i la cultura ​que han desenvolupat les persones homenatjades.​ L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc a l’Aula Magna de UIC Barcelona, en el marc de la cloenda del curs universitari 2018-2019, i ha estat presidit per Xavier Gil, president de la Xarxa Vives i rector de UIC Barcelona.

El vicepresident I de la Xarxa Vives, Jordi Montaña, ha estat l’encarregat de llegir la laudatio a Carme Pinós. Montaña ha descrit l’activitat de Pinós d’atrevida, “que no s’acaba amb l’arquitectura i que es mou entre l’art, el paisatgisme, l’urbanisme i el disseny.”

Al seu torn, Quim Salvi, rector de la UdG ha elogiat la contribució de la doctora Carmen Carretero “al desenvolupament de la R+D+I del sector agroalimentari del país” i l’ha descrita com “una dona enèrgica, combativa i constant que tant s’ha implicat en la tasca més estrictament universitària com en la transmissió del saber per millorar la societat.”

En el marc de la cloenda del curs universitari 2018-2019, l’acte ha acollit també el lliurament dels I Premis Joan Lluís Vives a l’edició universitària.

Durant la cloenda, el president de la Xarxa Vives i rector de UIC Barcelona, Xavier Gil, ha destacat els quasi 25 anys d’història de la Xarxa Vives pel progrés de les nostres comunitats a través de la docència, la recerca, i molt especialment, del treball en xarxa. “El pla d’actuació que compartim consolida i enforteix el rol estratègic que el corredor mediterrani del coneixement ocupa en l’espai europeu d’educació superior”, ha emfatitzat.

Xavier Gil ha estat president de la Xarxa Vives des d’octubre fins avui, que ha estat nomenat nou president de la institució el rector de la Universitat Abat Oliba CEU, Rafael Rodríguez-Ponga, qui ocuparà el càrrec els sis propers mesos d'acord amb el calendari de rotació de la institució.