El Centre Integral de Simulació Avançada acull el Curs de suport vital avançat en Traumatologia

21/11/18
Comparteix aquesta informació

En el curs, avalat pel Consell Català de Ressuscitació, hi han participat més de 20 professionals de la salut procedents de tot Espanya

Els dies 7, 8 i 9 de novembre ha tingut lloc la cinquena edició del Curs de suport vital avançat en Traumatologia (SVAT), impartit per professionals de l'Hospital General de Granollers que tenen acreditació del Consell Català de Ressuscitació. L'objectiu principal d'aquesta formació és ensenyar una metodologia validada d'atenció inicial al pacient traumàtic greu o potencialment greu a metges, infermeres i professionals implicats en l'atenció inicial d'aquest tipus de pacients.
 
A l'edició d'aquest any, hi ha assistit un grup de més de 20 professionals, format per anestesistes, traumatòlegs i radiòlegs entre d’altres, vinguts tant de Catalunya com d'altres comunitats autònomes. Les classes s'han impartit al Centre Integral de Simulació Avançada del Campus Sant Cugat, ja que recrea les diferents zones d'un centre hospitalari amb material real i les tecnologies més innovadores. Això ha permès als assistents posar en pràctica els seus coneixements i entrenar les tècniques que han après amb la simulació com a eix principal. 
 
En paraules del Dr. José Luis Jiménez, un dels coordinadors del curs, “després de les diferents edicions del curs, el nivell de satisfacció dels alumnes és sempre molt alt. Els professionals que hi participen agraeixen especialment aquesta formació amb simulacions tan reals ja que els proporciona una eina de treball molt útil en l'àrea d'atenció a aquests pacients”.