Conclou la segona edició del Postgrau en Patient Advocacy de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

29/05/17
Comparteix aquesta informació

L’acte de cloenda del Postgrau en Patient Advocacy, celebrat al campus de Sant Cugat de UIC Barcelona, va tenir la presència de Toni Mora, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de la Universitat; María Dolores Navarro, directora de l’Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients, i David Elvira, director del Servei Català de la Salut. 

Conclou la segona edició del Postgrau en Patient Advocacy de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

En la segona edició d’aquest postgrau, pioner a Espanya i Europa, hi han participat professionals que treballen en l’àmbit de les organitzacions de pacients, de la sanitat, de la gestió, i de la salut. En paraules de María Dolores Navarro: “És essencial que tant les persones que treballen per defensar els drets dels pacients com els pacients mateixos tinguin la formació necessària per poder contribuir de forma positiva al sistema sanitari”. En aquest sentit, “els pacients tenen un paper fonamental en la presa de decisions i han de tenir les eines necessàries per participar-hi activament. L’Institut Albert J. Jovell té una sòlida experiència en aquest àmbit i és per això que disposen plenament del suport institucional de UIC Barcelona”, va afirmar Toni Mora, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de la Universitat.

Com a convidat especial a l’acte, hi va assistir David Elvira, director del Servei Català de la Salut, que va destacar “la importància de crear un ecosistema per fer que el sistema públic de salut sigui més eficient, no només en termes productius, sinó també en aspectes intangibles com l’empatia i el tracte humà.” Elvira va concloure la seva intervenció demanant a tots els estudiants del postgrau que contribueixin amb les noves competències adquirides a dur a terme el lideratge del canvi dins de l’àmbit de la salut.

El Postgrau en Patient Advocacy, impulsat per l’Institut Albert J. Jovell de Salut Pública i Pacients de UIC Barcelona, ha estat reconegut amb el premi “Mejores Ideas 2016”, que concedeix Diario Médico a iniciatives que innoven en sanitat, concretament dins la categoria de Mecenatge i Solidaritat.