La confluència entre la intel·ligència humana i l’artificial centra una nova sessió del PEA

09/01/19
Comparteix aquesta informació

El professor Carlos Cosials va reflexionar sobre l’origen i els reptes de la IA amb els alumnes abans de donar pas al debat per equips.

La confluència entre la intel·ligència humana i l’artificial centra una nova sessió del PEA

L’última sessió de Programa d’Excel·lència Acadèmica (PEA) d’aquesta edició va concloure el desembre amb una sessió centrada en la confluència entre la intel·ligència artificial (IA) i la humana. 

La desena d’alumnes de diferents graus que van formar part d’aquest programa selecte va iniciar la sessió amb una conferència del professor Carlos Cosials, també director del Màster Executive en Big Data Science de UIC Barcelona. Cosials va explicar l’origen de la IA i la seva integració en la societat fins al dia d’avui, així com el valor que aporta i els reptes que presenta. 

A continuació, els alumnes del PEA es van dividir per grups per debatre entre ells i defensar postures diferents sobre el mateix tema. “El debat va demostrar que les inquietuds són més grans que les certeses i que és difícil mantenir una posició d’absoluta seguretat quan les evidències són tan incipients del futur que s’aproxima”, explica el professor.

El resultat va ser que “el jurat ho vam tenir complicat per triar però, en canvi, ens va ser molt fàcil determinar que tots dos equips eren mereixedors de la notorietat i vam concloure atorgar la menció a tots dos equips”, puntualitza.