UIC Barcelona acull el congrés HEURO Overseas Mission 2018

05/12/18
Comparteix aquesta informació

Un total de 34 representants de les universitats del Regne Unit van assistir a l'acte.

UIC Barcelona acull el congrés HEURO Overseas Mission 2018

UIC Barcelona va celebrar durant els dies 29 i 30 de novembre el congrés HEURO Overseas Mission 2018. Un congrés en el qual van assistir representants del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) i d'universitats tant de tot Catalunya com del Regne Unit.

Al congrés es van tractar temes com les oportunitats de les universitats del Regne Unit a Catalunya, o de les relacions entre les universitats més enllà del Brexit, i entre els ponents hi havia professionals i experts en educació superior internacional. És destacable la presència de representants del Servei Espanyol per a la internacionalització de l’Educació, de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat i de representants d’universitats del grup Russell, com la Universitat de Birmingham i d’Edimburg.

"En un moment històric crucial com el del Brexit, rebre una delegació d'universitats britàniques a UIC Barcelona ha estat una oportunitat única per consolidar i enfortir relacions amb les universitats britàniques", explica la directora de Relacions Internacionals de UIC Barcelona, ​​Isabel Pera.

Durant les dues jornades, els assistents han tingut la possibilitat d'establir networking entre universitats, conèixer més les seves propostes i estudiar possibilitats de futurs convenis. També han pogut conèixer de prop els dos campus de UIC Barcelona. "Aquests dos dies ens han permès conèixer-nos més mútuament i explorar possibilitats d'acords internacionals entre universitats britàniques, la resta d'universitats catalanes i les facultats de UIC Barcelona", afirma Pera.

L’HEURO Overseas Mission té l'objectiu que els professionals espanyols, catalans i britànics puguin comprendre mútuament els seus respectius sistemes, desenvolupaments, desafiaments i problemes de mobilitat internacional, així com intercanviar bones pràctiques i brindar a les universitats l'oportunitat de forjar vincles i oportunitats per associar-se.