Coronavirus (COVID-19): informació i indicacions de UIC Barcelona per a tota la comunitat universitària

18/06/20
Comparteix aquesta informació
Coronavirus (COVID-19): informació i indicacions de UIC Barcelona per a tota la comunitat universitària
  Addenda general per a grau i màster universitari Consulta-la
  Instruccions evaluació online  Consulta-la

 

 Consulta en aquest apartat les opcions de finançament que t'oferim  

Docència virtual 

Tal com ha anunciat oficialment el Govern espanyol, es prorroga el decret d’estat d’alarma a tot el país fins al dia 21 de juny inclòs, a causa del risc de contagis pel coronavirus (COVID-19). Aquesta pròrroga afecta, lògicament, el sistema universitari de tot l’Estat i, per tant, també la nostra universitat. 
 
Us confirmem, doncs, que l’activitat lectiva presencial de UIC Barcelona queda suspesa. S'ha pres la decisió que totes les activitats lectives es faran de manera virtual. Aquesta decisió podria variar depenent de l’evolució de la pandèmia i de les mesures que calgui aplicar per a la seva contenció, i que dictaran les autoritats competents.
 
A més a més, en la sessió de treball que ha tingut lloc entre totes les universitats amb el president de la Generalitat de Catalunya, la consellera d'Empresa i Coneixement i el secretari d'Universitats i Recerca, s’ha deixat a cada universitat, fent ús de l’autonomia universitària, la llibertat perquè, si es considera oportú, es puguin fer algunes activitats presencials als mesos de juny i juliol. Aquestes activitats podrien ser: avaluacions, pràctiques internes i externes, presentació de treballs, seminaris de repàs o algunes classes presencials complementàries, entre d’altres. Aquesta decisió dependrà de cada universitat, ja que alguns rectors ja han manifestat la voluntat de no fer res més presencial. En el cas de UIC Barcelona, pensem que és de prudència, i que seria de gran ajuda per als nostres estudiants, obrir aquesta possibilitat. Sobre aquest particular rebreu més concreció des del Vicerectorat de Planificació i Qualitat en els propers dies. Qualsevol decisió quedarà condicionada a les consideracions de les autoritats de salut pública.

UIC Barcelona acull més de 200 llits de l'UCI de l'Hospital General de Catalunya

La Universitat ha posat a disposició de l'Hospital General Universitari de Catalunya les seves instal·lacions per atendre pacients afectats pel coronavirus i acollirà més de 200 llits d’Unitats de Cures Intensives (UCI). Seguint les directrius de les autoritats sanitàries, UIC Barcelona destinarà a l'UCI de l'HUGC els 1000 metres quadrats del Centre Integral de Simulació Avançada, els nous espais de la Facultat d'Educació i altres espais del campus.

La Universitat dona 14.000 mascaretes i 55.000 guants

La Universitat ha posat a disposició de l'Hospital Universitari General de Catalunya, Altima i el Consorci Sanitari de Terrassa màscares, ulleres de protecció, guants, bates, lliteres i altres materials d'ús sanitari per aturar l'avanç de l'Covid-19. Concretament, UIC Barcelona ha lliurat més de 14.500 mascaretes, al voltant de 55.000 guants i prop de 3.400 bates. A més, també s'ha contribuït en aquests centres amb altres productes d'utilitat davant el coronavirus com gases, alcohol, ulleres protectores, equips d'infusió i transfusió, tubs endotraqueals i gorres. Finalment, la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut també ha posat a disposició de l'hospital les lliteres dels gimnasos de fisioteràpia i de el Centre Integral de Simulació Avançada del campus.

Servei psicològic d'atenció telemàtic gratuït de Support

Des de Support, la Clínica Universitària de Psicologia i Psiquiatria de UIC Barcelona, us informem que hem activat un servei d’atenció telemàtica gratuït per a totes les persones que ho necessiteu, per ajudar a afrontar la situació que ha generat la crisi del COVID-19. L’equip assistencial de Support està format per psiquiatres i psicòlegs especialitzats en diverses àrees, tant d’adults com d’infants i joves. Per tant, els fills dels membres de la nostra comunitat també poden accedir a l’ajuda que oferim si ho necessiten.
 
En el cas que hi estigueu interessats, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic clinicasupport@uic.es per sol·licitar atenció professional. Tan bon punt rebem la vostra petició, la derivarem al professional que sigui més adient, per atendre-la al més aviat possible.

Servei de Capellania, amb vosaltres en tot moment

Des del servei de Capellania volem transmetre-us el nostre suport i les nostres oracions diàries. Us tenim presents en la Santa Missa que celebrem diàriament, en especial tots els malalts, afectats, familiars i els difunts de les nostres famílies i coneguts. Confiem que amb l'ajut de tothom i amb l'assistència de la gràcia de Déu, que mai ens oblida, sortirem d'aquesta situació més enfortits i més disposats a ajudar-nos els uns als altres.
 

També informar-vos que a l’apartat web del servei de Capellania, podeu trobar enllaços d’actualitat que disposen de molts recursos per viure aquests dies. Esperem que us siguin d’utilitat. A més a més, si teniu qualsevol necessitat o voleu parlar amb algun dels mossens del campus, no dubteu a contactar-nos per correu electrònic a capellania@uic.es. També si voleu que preguem per alguna intenció més concreta. 

Actualització constant 

En paral·lel, la Universitat també ha elaborat un protocol específic que està en constant actualització i revisió segons l’evolució de la situació del coronavirus o de la nova informació de què es disposi. 
 
Des de la Universitat estem fent un seguiment exhaustiu diari per analitzar la informació rebuda de totes les fonts oficials. És per aquest motiu que també hem obert el nou compte de correu infocovid19@uic.es per a totes les persones que vulguin canalitzar les possibles consultes sobre el COVID-19. També recomanem revisar tota la informació corresponent publicada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS)

Informació a través de canals oficials de la Universitat

A través dels canals principals de la nostra universitat us mantindrem informats de qualsevol novetat sobre aquesta qüestió, així com de les mesures o recomanacions que es puguin prendre davant d’aquesta situació. A la intranet de la Universitat, concretament a l’apartat de Riscos Laborals, podeu trobar un document addicional amb més informació d’interès sobre el coronavirus.  
 
En el cas que algun membre de la comunitat universitària resulti afectat pel coronavirus, és important que s’adreci al Servei Assistencial de Salut perquè activin el protocol d’actuació amb l’Agència de Salut Pública (ASPCAT).

Servei de biblioteca i reprografia

Pel que fa al servei de biblioteca, segueixen actius:
- Préstec interbibliotecari de documents electrònics.
Servei d'adquisicions: Atès que no es pot accedir al llibre imprès, si es necessita un llibre es podria incloure en la nostra plataforma de llibres electrònics, sempre que es trobi en aquest format.   
- Dipòsit de documents en el Repositori institucional de UIC Barcelona. Per a qualsevol consulta, repositori@uic.es.
- Revisió d'activitats en Drac i atenció de consultes a través de suportdrac@uic.es
- Consultes relacionades amb bibliometria a través de bibliometria@uic.es
- A la Biblioteca digital es troben accessos a les diferents plataformes: llibres electrònics, revistes, premsa digital, bases de dades (que inclou Web *of *Science i *Scopus) i *Summon, eina per a realitzar cerques bibliogràfiques. 
Per a altres consultes, biblioteca@uic.es
 
El servei presencial de reprografia tant del campus Sant Cugat com el de Barcelona serà de 8.00 h a 14.00 h fins al 27 de març, com a mínim.   

Mesures bàsiques de precaució recomanades  

  1. És important mantenir una bona higiene de les mans de manera freqüent, especialment després d’haver tingut contacte directe amb persones malaltes o que mostrin signes d’afecció respiratòria, com tos o esternuts.
  2. Cal procurar guardar la distància d’un o dos metres amb persones amb aquests símptomes.
  3. Tanmateix no és necessari l’ús de mascaretes, excepte les que aconsellin als centres sanitaris.
  4. Recomanem evitar compartir menjar, utensilis (coberts, gots, tovallons, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament. 
 
Finalment, us volem indicar que el número de telèfon 061 està a disposició de qualsevol usuari que vulgui fer les consultes pertinents si presenta símptomes, ha viatjat a alguna zona afectada o davant de possibles dubtes.  
 
 

Llegeix els links d'interès: