Deu alumnes de la Facultat de Dret, rumb a Berkeley

10/03/20
Comparteix aquesta informació

Participaran a les Berkeley Summer Sessions durant els mesos d’estiu a través del conveni que la universitat californiana té amb UIC Barcelona

Deu alumnes de la Facultat de Dret, rumb a Berkeley

Poder fer una estada a una de les millors universitats públiques del món és una oportunitat d’aquelles difícils de deixar passar. Si més no, així ho han considerat Judith Alemany, Carlota Romeu, Marina Liñán, Georgina Bravo, Ainhoa Valverde, Jordi Andújar, Cristina Gassol, Josep Farré, David Chasco i Marcos Marín, deu alumnes de la Facultat de Dret de UIC Barcelona que aquest estiu participaran a les Berkeley Summer Sessions de la Universitat de Califòrnia.

És l’edició que tindrà més estudiants des que es va establir el conveni entre la universitat nord-americana i UIC Barcelona el 2016. El programa permet, d’una banda, viure l’experiència acadèmica americana i, de l’altra, convalidar crèdits en les assignatures corresponents de la titulació que s’estigui cursant a la Facultat.

Un repte acadèmic i personal

L’experiència, tant acadèmica com personal, és un dels grans atractius per als estudiants, que afronten aquesta aventura amb una barreja de nervis i expectació. “El model acadèmic americà és molt diferent del nostre, així que serà una nova manera d’aprendre”, assegura l’alumne Josep Farré, que considera que podrà “descobrir noves matèries o aspectes del Dret que fins ara desconeixia”. En la mateixa línia, Marina Vives considera que “conèixer la metodologia amb la qual imparteixen les sessions als Estats Units” és un dels grans al·licients del programa i destaca el fet diferencial que pot suposar l’estada a Berkeley: “A Espanya hi ha molts graduats en Dret, però pocs que hagin tingut l’oportunitat de ser uns mesos en una de les millors universitats públiques del món”. Judith Alemany també creu que serà “una gran oportunitat de millorar el currículum de cara a l’imminent entrada al món laboral” i indica que compartir l’estada amb gent d’altres cultures serà “molt enriquidor”, una valoració que també comparteix Carlota Romeu, que ho defineix com una “experiència essencial per conèixer-se un mateix i aprendre a actuar segons les circumstàncies”.

Segon any del programa de beques

Per segon any consecutiu, UIC Barcelona ha tornat a oferir aquest programa de beques, que s’han tornat a adjudicar a tres dels alumnes seguint els criteris de puntuació dels requisits i els resultats de l’entrevista personal amb cada candidat i candidata. Una de les estudiants seleccionades, Ainhoa Valverde, considera que participar en un programa d’aquesta naturalesa és “excepcional” i que l’estada a Berkeley li permetrà obtenir “una nova òptica de les diferents maneres d'estudiar el Dret, el qual reflecteix la forma en què les diferents societats organitzen la seva convivència”.

Tots els estudiants ja s’han reunit amb l’equip de Relacions Internacionals per començar els preparatius de l’aventura.